Segedínsky guláš z rýb
Autor receptu: branob
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento recept som zatiaľ nevidel na stránkach " Varechy". Obľúbili sme si ho pre jednoduchú prípravu a ňamkovú likvidáciu. Jedlo sa môže použiť aj v diabetickej diéte.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu a rajčinový pretlak, kocku masoxu a trochu vody, dusíme
- umyté filé z tresky opláchneme studenou vodou, pokrájame na primerané kúsky, okoreníme, posolíme, pokvapkáme polievkovým korením a pridáme k udusenej kapuste, spolu podusíme a nakoniec dochutíme kečupom
- podávame s varenými zemiakmi
- okrem filé z morských rýb je možné použiť i ryby z našich úlovkov (kapor,lieň, pleskáč ap.(