Segedínsky guláš z rýb

Autor receptu: branob

V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento recept som zatiaľ nevidel na stránkach " Varechy". Obľúbili sme si ho pre jednoduchú prípravu a ňamkovú likvidáciu. Jedlo sa môže použiť aj v diabetickej diéte.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu a rajčinový pretlak, kocku masoxu a trochu vody, dusíme
  2. umyté filé z tresky opláchneme studenou vodou, pokrájame na primerané kúsky, okoreníme, posolíme, pokvapkáme polievkovým korením a pridáme k udusenej kapuste, spolu podusíme a nakoniec dochutíme kečupom
  3. podávame s varenými zemiakmi
  4. okrem filé z morských rýb je možné použiť i ryby z našich úlovkov (kapor,lieň, pleskáč ap.(