Segedínsky guláš, či sikulská kapusta

Autor receptu: jody

Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre inšpiráciu a možno aj pre trochu debaty a vôbec, pre čokoľvek... :-)

5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nasekáme na drobno, cesnak popučíme, z mäsa spravíme kocky. Použila som pliecko, robievam aj z krkovice, len raz som použila stehno, ale zdalo sa mi to suché... Speníme cibuľu, zasypeme kmínom, po minutke aj cukrom a spolu upražíme pekne do karamelova. Toho cukru nie veľa, nemusí byť cítiť, len zvýrazní chuť. Prihodíme plátky cesnaku. Pridáme mäso a až sa zatiahne, posolíme.
  2. Šupneme tam obe papriky (štipľavej dávame veru hodne), necháme ich vyfarbiť a podlejeme vrelou vodou. Pridáme kapustu aj so šťavou (ja nepremývam, keď kyslá, tak kyslá) a udusíme všetko spolu do mäkka. Nechala som to úplne zdusiť na šťavu, takže nebolo potrebné ničím zahusťovať.
  3. Na tanieri pridáme kyslú smotanu. Prajem dobrú chuť.
  4. A ešte posledná spomienka na zimu... :-)