Segedín fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 4. novembra 2011
Segedín (fotorecept)
Foto: babkamt

Robila som nakladanú kapustu podľa remculky.Bola som zvedavá,či sa mi kapusta podarila.Remculka si za tento recept zaslúži veľkú pochvalu.

Suroviny

1 fľaša 0,7 dcl
1 ks
1 strúčik
60 dkg
1 ks
1 čl
1 ks
2 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso aj cibuľu som nakrájala na kocky.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji som osmahla cibulu.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K cibuli pridala nakrájané mäso.Opekala som ho kým nezbelelo.Pridala som červenú mletú papriku,mleté čierne korenie,soľ,bujón,kmín,bobkový list,.Naliala som 2 dcl vody.V kuchte som dusila mäso 20 minút.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala kyslú kapustu.No stala sa mi taká vec,že kým sa dusilo mäso,otvorila som pohár s kapustou a toľko som ho ochutnávala,že som musela otvoriť ešte jeden pohár.Taká bola dobrá tá moja kapusta.Nakoniec som pridala strúčik cesnaku.Kapustu som ešte prevarila s kyslou smotanou,v ktorej som rozhabarkovala 1 pl múky.

    Segedín (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Akurát sa rozhodujrm,čo zajtra a bol tam aj ,,segedín,, ,ja ale dávam smotanu sladkú šlahačkovú,,,bojím sa aby sa to,, nezgrclo,, nemám to rada,super aj unás bude zajtra z novej kapusty...
tatranka
Tiež som mala dnes na obed,ale zo sladkej kapusty.Takáto a aj iná kombinácia má u nás zelenú.Prezerám recepty dnešné a pri tvojom,som prišla na to,že som strašne hladná.Slinky a mi zbiehajú.Takže ide sa jesť.Takto nejako tvorím aj ja segedínsky guláš.
hubata
Segedín je veľmi vďačná, voňavá klasika, čo sa u nás opakovávala v zime aspoň 1 x v týždni.
diabambulka
u nás segedín je top a tiež sa chystáme cez víkend skúšať čerstvo vykvasenú kapustičku, už teraz sa tešíme...
lulu12
dobry napad,uvarim ho aj ja,davno som ho nevarila,ale ja do neho pridavam aj udene maso,skuste, je vyborny
tetrisss
ja sa chystam zajtra , aby som vedela, ci sa podarila kapusta, robim to presne tak, iba tu smotanu použivam ako danculka slahackovu.
evanaaa
Skúste večer pred varením zmiešať kyslú aj sladkú smotanu dokopy, a tak je na druhý deň použiť, dať potom do nej trošku cukru, nemala by sa zraziť, ja len tak robievam, mám to od mamy, tá zasa od svojej, aspoň 100 rokov stará rada.
ola111
Dlho som ho nerobila,ďakujem za pripomenutie.
babkamt
evanaaa,staré vyskúšané recepty sú najlepšie.Ešte ma nenapadlo miešať šľahačku s kyslou smotanou.
zuzliak
Ako nadherne mas nakrajane to masko! Uzasne, ako zo stroja :) Milujem segedinsky, tvoj vyzera tak, ze : prosim si hned aj s duplou :D KK
zlathusiik
dnes skúšam prvý krát v živote poďla Vášho receptíku :-) dúfam, že aj mne sa podarí tak ako na obrázku :-) mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia