Sedliacka fašírka so zemiakovým prívarkom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso dochutíme koreninami, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a roztlačený cesnak, dobre premiešame.
  2. Potom pridáme vajcia a strúhanku podľa potreby. Opäť premiešame, dochutíme a necháme aspoň hodinu v chladničke.
  3. Po vybraní opäť premiešame, nakoniec ešte dochutíme. Strúhankou vystelieme pekáč alebo formu na srnčí chrbát, vložíme fašírku a upečieme pri 200 °C.
  4. Prívarok: Cibuľu urestujeme s korením, zalejeme vodou, pridáme zemiaky a varíme domäkka. Ochutíme soľou, octom, cukrom a zjemníme šľahačkou na varenie.