Schwarzwaldská torta
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 11. mája 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
70 g |
|
1 PL |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Višňová plnka: | |
1 veľký (750 ml) |
|
2 ČL |
|
Ganache: | |
100 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Višňová plnka: Kompót scedíme. Šťavu zahustíme dvoma lyžičkami škrobu, povaríme. Pridáme višne a necháme vychladnúť.
- 2
Korpus: Čokoládu roztopíme. Vaječné bielky vyšľaháme dotuha. V druhej nádobe vymiešame maslo s cukrom dopenista, pridáme žĺtky a dobre vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu, múku, kakao, prášok do pečiva a na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 18 cm a pečieme pri 180 °C 25 minút.
- 3
Krém: Mascarpone, cukor, vanilkový cukor a smotanu vyšľaháme na tuhý krém.
- 4
Po vychladnutí obidva korpusy vodorovne rozpolíme a naplníme krémom a višňovou zmesou - pomocou cukrárskeho vrecúška krém nanesieme na okraj plátu a stred vyplníme višňami. Pokračujeme s ďalšími plátmi, ktoré vrstvíme na seba. Zvyšným krémom potrieme celý povrch torty.
- 5
Tortu zdobíme polevou ganache, ktorú si urobíme tak, že horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme pár minút postáť a potom premiešame.
Tiež višňová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Viem, že takáto malá a vysoká je teraz moderná, in.
Môžte to skúsiť,ale ak chcete prepočítať množstvo surovín na vašu formu a chcete upiecť len jeden korpus,tak musíte vynásobiť všetky suroviny indexom 1,5 a potom vydeliť dvoma.Ø18cm forma má 254cm2, Ø22cm má 380cm2,čiže 380 : 254= 1,496 (zaokrúhlene 1,5).Udávané množstvo v recepte je na dve formy,takže vydelíte dvoma☺
Odpoveď od pani šéfcukrárky, autorky receptu: Tortu môžete upiecť aj v takej forme, ale potom ju nebudete môcť rozrezať na 3 časti, ale na 2. Korpus bude treba piecť dlhšie - cca možno o 30 minút, treba zohľadniť skúsenosti so svojou rúrou.