Višňová torta

Schwarzwaldská torta

Autor receptu: redakcia

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Višňová plnka: Kompót scedíme. Šťavu zahustíme dvoma lyžičkami škrobu, povaríme. Pridáme višne a necháme vychladnúť.
  2. Korpus: Čokoládu roztopíme. Vaječné bielky vyšľaháme dotuha. V druhej nádobe vymiešame maslo s cukrom dopenista, pridáme žĺtky a dobre vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu, múku, kakao, prášok do pečiva a na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 18 cm a pečieme pri 180 °C 25 minút.
  3. Krém: Mascarpone, cukor, vanilkový cukor a smotanu vyšľaháme na tuhý krém.
  4. Po vychladnutí obidva korpusy vodorovne rozpolíme a naplníme krémom a višňovou zmesou - pomocou cukrárskeho vrecúška krém nanesieme na okraj plátu a stred vyplníme višňami. Pokračujeme s ďalšími plátmi, ktoré vrstvíme na seba. Zvyšným krémom potrieme celý povrch torty.
  5. Tortu zdobíme polevou ganache, ktorú si urobíme tak, že horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme pár minút postáť a potom premiešame.