Višňová torta
Schwarzwaldská torta
Autor receptu: redakcia
Postup- Višňová plnka: Kompót scedíme. Šťavu zahustíme dvoma lyžičkami škrobu, povaríme. Pridáme višne a necháme vychladnúť.
- Korpus: Čokoládu roztopíme. Vaječné bielky vyšľaháme dotuha. V druhej nádobe vymiešame maslo s cukrom dopenista, pridáme
žĺtky a dobre vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu,
múku, kakao, prášok do pečiva a na záver opatrne vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem s priemerom 18 cm a pečieme pri 180 °C 25 minút.
- Krém: Mascarpone, cukor, vanilkový
cukor a smotanu vyšľaháme na tuhý krém.
- Po vychladnutí obidva korpusy vodorovne rozpolíme a naplníme krémom a višňovou zmesou - pomocou cukrárskeho vrecúška krém
nanesieme na okraj plátu a stred vyplníme
višňami. Pokračujeme s ďalšími plátmi, ktoré vrstvíme na seba. Zvyšným krémom potrieme celý povrch torty.
- Tortu zdobíme polevou ganache, ktorú si urobíme tak, že horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme pár minút postáť a potom premiešame.
|