Kuracie špízy

Satay s arašidovou omáčkou

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a arašidy. Ochutíme Sambal Oelek, sójovou omáčkou, zázvorom, citrónovou trávou a za stáleho miešania smažíme na miernom ohni 5 minút.
  2. Postupne pridáme trochu vody alebo kuracieho vývaru. Vznikne nám jemná zmes, ktorú rozmiešame v 2 lyžiciach arašidového oleja tak, aby nám vznikla hustá omáčka.
  3. Nakrájame kuracie prsia na asi 15 cm tenké prúžky a napicháme na špízy. Mäso natrieme omáčkou a pečieme/grilujeme na každej strane 3 - 4 minúty. Zvyšnú omáčku môžeme podávať k upečenému mäsu.
  4. Shan'shi Tip: Ak máte málo času na prípravu, je možné použiť dopredu pripravenú Satay omáčku.