Šašlík - mäso na cibuli (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Originál recept je na šašlík pripravovaný na grile ja som ho piekla v zime v rúre a nechcelo sa mi to napichovať na špajdle, :-))

45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky asi 4x4 cm, cibuľu na kolieska. V miske zmiešame ocot, olej soľ, korenie, vegetu a cibuľu. Pridáme mäso a necháme marinovať 24 hodín. Potom upečieme buď ako šašlík na grile alebo v rúre. Podávame s chlebom alebo zemiakmi a šalátom
  2. v miske zmiešame olej, ocot trošku soli, čierneho korenia a 1/2 čl vegety
  3. pridáme cibuľu
  4. mäso a dáme na 24 hodín do chladničky
  5. po 24 hodinách dáme piecť ja som dala do rúry (môžeme aj na grile mäso napicháme na špajdle a cibuľku potom na tácke na grilovanie pogrilujeme).
  6. po asi 45 minútach je to upečené vďaka octu je to mäkučké
  7. hotovo