Šampiňóny plnené mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Pre všetkých milovníkov šampiňónov...

20-25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Šampiňóny očistíme, vyberieme hlúbiky a naplníme mäsovou plnkou.
  2. Plnka : Na masle si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme, na drobno nakrájané hlúbiky zo šampiňónov a všetko spolu orestujeme. Dobrú chuť :-)))
  3. Pridáme mleté mäso, petržlenovú vňať,prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme.
  4. Na záver pridáme vajíčka a premiešame.
  5. Hotovou plnkou naplníme šampiňóny
  6. a každý pritlačíme do strúhanky ( len plnkovú časť ). Poukladáme na plech a podlejeme vývarom. Pečieme 20 minút.
  7. Uhorkovo-jogurtový dresing : Šalátovú uhorku očistíme a postrúhame na strúhadle na jablká. Postúhanú uhorku vyžmýkame a dáme do misky spolu s jogurtom, prelisovaným cesnakom, osolíme, okoreníme a pridáme troška kôprovej vňate. Všetko spolu dobre zamiešame.
  8. Môj manžel si ich ešte vylepšil a to tak že počas pečenia na niektoré pridal kúsok eidamu. Dobrú chuť :-)))