Šampiňóny pečené na zemiakoch

Autor receptu: brmbuska

Toto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú naplniť aj cuketou, prípadne údeným.. Dnes však obedíkujem túto verziu.

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Šampiňóny umyjeme, vyberieme stopky a odložíme nabok. Očistíme si cibuľku, zemiaky. Nachystáme si všetky potrebné suroviny. Nakrájame si cibuľku, stopky z hríbov na drobulinké kocky (čím menšie tým lepšie), kyslú uhorku a začneme.
  2. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vhodíme na malinké kocky pokrájané zemiaky, osolíme, ovegetíme a pridáme drvenú rascu. Poriadne zamiešame. V panvici speníme cibuľku na troške oleja, pridáme nakrájané stopky zo šampiňónov, po minutke pridáme kyslú uhorku a hneď pretlačíme syr črievko. Necháme prejsť varom, vznikne polotuhá zmes, po vypnutí vmiešame petržlenovú vňať. Ešte teplú zmes naplníme do hríbov a poukladáme na zemiaky.
  3. Na vrch naplneného šampiňónu zapichneme kúsok nivy (nemusíme), alebo dáme kúsok plátkového syra. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre odokryté cca 40 -- 45 minút, 180 st. Podávame so zeleninou, tatarskou omáškou. Dobrú chuť!