Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky.
4 porcie |
90 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Šampiňóny na cesto pokrájame na plátky a vysušíme.
- Vysušené šampiňńy pomelieme napr. v mlynčeku na kávu.
- Pridáme k nim trochu vody a premiešame.
- Na dosku preosejeme múku, urobíme jamku, vyklepneme vajíčka a olej. Spracovávame najprv oblým nožom a prilievaním pripravenej vody s hubovým práškom.
- Vypracujeme tuhšie cesto, prikryjeme misou a necháme odpočívať 30 minút.
- Plnku si pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a šampiňóny. Necháme mierne vychladnúť a primiešame ostatné ingrediencie.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Do stredu dáme plnku, prikryjeme druhým krúžkom a okraje dobre pritlačíme. Vytvoríme tak kruhové ravioly.
- Alebo kruh s plnkou preložíme na polovicu a okraje pritlačíme.
- A keď polkruhové ravioly si obtočíme okolo prsta a pritlačíme, vytvoríme klobúčiky - torteliny.
- Pripravené ravioly či torteliny vhadzujeme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch povaríme na veľmi miernom ohni 5 minút. Scedíme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
- Na omáčku podusíme na olivovom oleji a šalotke pokrájané šampiňóny.
- Prilejeme smotanu, ochutíme a zredukujeme. Vypneme a pridáme maslo, ktoré nám ju dochutí a zahustí.
- Podávame preliate hubovou omáčkou.