Šampiňónové torteliny, ravioly (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Pre tých, čo obľubujú jedlá z húb...šampiňónové cesto, náplň i omáčka. Zaujímavé a veľmi chutné jedlo pri ktorom som sa inšpirovala talianskymi majstrami varešky.

4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny na cesto pokrájame na plátky a vysušíme.
  2. Vysušené šampiňńy pomelieme napr. v mlynčeku na kávu.
  3. Pridáme k nim trochu vody a premiešame.
  4. Na dosku preosejeme múku, urobíme jamku, vyklepneme vajíčka a olej. Spracovávame najprv oblým nožom a prilievaním pripravenej vody s hubovým práškom.
  5. Vypracujeme tuhšie cesto, prikryjeme misou a necháme odpočívať 30 minút.
  6. Plnku si pripravíme tak, že na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku a šampiňóny. Necháme mierne vychladnúť a primiešame ostatné ingrediencie.
  7. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 cm. Do stredu dáme plnku, prikryjeme druhým krúžkom a okraje dobre pritlačíme. Vytvoríme tak kruhové ravioly.
  8. Alebo kruh s plnkou preložíme na polovicu a okraje pritlačíme.
  9. A keď polkruhové ravioly si obtočíme okolo prsta a pritlačíme, vytvoríme klobúčiky - torteliny.
  10. Pripravené ravioly či torteliny vhadzujeme do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch povaríme na veľmi miernom ohni 5 minút. Scedíme a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  11. Na omáčku podusíme na olivovom oleji a šalotke pokrájané šampiňóny.
  12. Prilejeme smotanu, ochutíme a zredukujeme. Vypneme a pridáme maslo, ktoré nám ju dochutí a zahustí.
  13. Podávame preliate hubovou omáčkou.