Šampiňónové placky (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Vyborné, jemné a nadychané :-)

22 kusov
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kedze my hriby lubime na hociaky sposob a k tomu som este aj natrafila v obchode na akciu krasnych šampinonov :-) tak som nezavahala a kupila 3 x 750 g baliky :-) Ale kludne mozte pouzit aj ine hriby. Takze, hriby si pokrajame na mensie kusky - ja som pouzila 7 velkych šampinonov, to je cca. 400 g hub. Potom si nakrajame aj cibulku. Vnat z cibulky som pokrajala na tensie kruzky. Hlavicky cibuliek som pokrajala a dala zvlast na jeden tanier aj s paprikou, ktoru som taktiez pokrajala na male kocky.
  2. V panvici si rozohrejeme olej, dame naň pokrajanu cibulku (ich bielu časť) s paprikou a trocha osolime. Nechame chvilku zosklovatiet. Potom pridame hriby, osolime a zakryte udusime do mäkka. Hotove nechame napokon vychladnut.
  3. Do misky dame cele vajcia, pridame k nim muku zmiesanu so sodou bicarbonou, sol, mletu rascu cca. 0,5kl a mlete cierne korenie podla chuti. Premiesame dobre metličkou a pridame mlieko, s ktorym znova premiesame. Napokon pridame nakrajanu cibulku (zelenú čast) a vychladnute hriby a premiesame.Ono to je este take stavnatejsie a preto pridame este 2,5dl drvenych ovsenych vlociek. Premiesame a nechame 15 minut bokom postat, aby vlocky nasali tekutinu :-) Ja som tu pouzila špaldovu hladku, ale kludne ju zamente za pšeničnu hladku..
  4. Napokon v rozhorucenom oleji pecieme male placky. Ja kazdu placku obraciam 2x , a to tak ze polozim, obratim a este raz obratim :-) A to preto, lebo oni dost rychlo naberaju farbu :-) takze im treba este jedna otocka :-) Upecene vyberame na kuchynsky papier, aby odsal prebytocny tuk..
  5. Placky su vyborne, jemne a vdaka vlockam a bikarbone su nadychane :-) Podavame ich samotne, alebo s nejakym dipom. Mozme ich podavat aj v kombinacii s omackou, alebo s privarkom :-) Dobru chut..