Hubové fašírky fotorecept

afataga - fotkaafataga, 13. februára 2016
Hubové fašírky (fotorecept)
Foto: afataga

Robila som na obed zemiaky na kyslo s hubami podľa @havino, tak som si povedala, že urobím aj hubové fašírky a podarili sa.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Suroviny

2 ks
2 hrste
400 g
podľa chuti
1 ČL
1/2 Čl
1 strúčik
1 ČL
2 ČL
1 ks
2 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Sušené huby som na hodinu namočila a uvarila 20 min. vo vode. Ja som mala suchohríby a lievik trubkovitý. Pokrájala som grahamové rožky. Vodu z uvarených húb som naliala na rožky, nech využijem hubovú chuť. Uvarené huby aj žampióny som pomlela v mlynčeku na mäso a pridala k rožkom. Pridala som aj ostatné suroviny, okrem strúhanky a masti. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby som nezabila chuť húb.

    Hubové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko som to premiešala, ak je to riedke, treba pridať trochu vločiek, ak husté, tak smotanu. Vyzerá to dosť negustiózne, lebo sucháče pekne farbia :-)

    Hubové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z hmoty som robila fašírky, obalila v strúhanke a uložila na plech s papierom. Na každý som dala 1 KL masti, kto chce vegetariánske, nech dá olej, ale s masťou je to chutnejšie.

    Hubové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som na 220° prvú stranu 20 min., potom som ich obrátila, zas dala trochu masti a piekla ešte 15 min. Výhoda je, že sú všetky naraz hotové.

    Hubové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mali sme ich k zemiakom na kyslo s hubami.

    Hubové fašírky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

izabella929
@afataga , tak na toto by si ma veru dokázala nalákať..milujem huby lesné a veru to musí byť mňamkové jedlo...)tento rok som neochutnala ani jeden hríb, tak veľmi mi to chýba...
zolik
ulozene! @afataga ta fasirka ma dostala. takuto som este nejedla, ale uz teraz viem ze taku strasne velmi moc lubim.
luss44
parádne si navarila, akoby pre mňa :) voľakedy som robievala fašírky zo sírovca, ale 1:1 s mäsom, takto čisto hubové nepoznám. Chválim a aj hviezdičky Ti kliknem :)
havino
parádne, dávno, dávno som ich nerobila, ved už húb tolko teraz nebolo, ale chutia náramne to viem, ja som už samotné fašírky neobalovala v strúhanke, len do masy na zahustenie som strúhanku dala, strúhanka v rúre rada obsýchyna ked nie je nasatá tukom
frezia
Nabuduci tyzden to urobim, mam este plno zamrazenych hribov. Vyborny recept.
elixir
Vyzerajú veľmo chutne aj s prílohou, rada vyskúšam. :)
afataga
@izabella929 dakujem, verim, ze ti huby chybaju, ale vlani bola s nimi bieda, ja mam este zasoby od predvlani
@tiginko dakujem a uz rob so sebou cosi :-)
@zolik :-)))
@luss44 dakujem, sirovec je taka zlta obluda co rastie na ceresni? raz to muz dovliekol, nevedela som co s tym, cast som urobila ako rezne, ale nemalo to ziadnu chut
@patrovieckypitrs dakujem, aj bolo
@havino ja som na zahustenie dala vlocky, mas pravdu s tou struhankou, trochu obschla, ale aspon chrumkala :-)
@terinka55 dakujem
@frezia dakujem, potom sa ohlas, ak prezijete :-)
@elixir a hadaj na koho som si spomenula, ked som pisala, ze kto chce, nech da olej, nabuduce napisem: elixir ty si daj olej :-))) a dakujem
elixir
@afataga A vieš ty čo, už asi dva mesiace do seba ládujem ryby a včera som to zavŕšila wiener rezňom... som mala takú chuť naň, a reku čo si budem odopierať... :)
afataga
@elixir ty si same prekvapenie, ale mas pravdu, nic sa nema robit nasilu, asi si organizmus pyta, tak mu treba dat, bud ta to zas prejde, alebo aj nie :-)
1x elixir
tiginko
@Afataga (14.2.2016 14:34)

ja by som aj urobila, len @tomasovi sa naše fašiangové outfity asi veľmi páčia, lebo nám ich stále nechce dovoliť zmeniť :-)
janger
@afataga , ty a bez masa? A ziadna stiplavinka? Tak to som sa parkrat vratila k surovinam, ze ci je to mozne ;-)...Vyborne si navarila. To by som si veru pochutila.
afataga
@janger :-))) dakujem, maso bolo dnes, aj chilli, aj vino aj whisky, aj som dala rcp, len ho akosi este nevidno
janger
Muz robil dnes na veceru steaky, k tomu bol paksoi (neviem presny slovensky nazov, pakchoi?) a veru dal donho aj stiplavu papricku, vyborne ho spravil...Moc nie som na stiplave, ale badam, ze v poslednom case tomu akosi viac prichadzam na chut, ale len s mierou, haha. Whisky a vino u nas nebolo ;-)))...
mijaita
Pak choi je skvela zelenina! Houbove karbanatky u nas frcej, ale bez vlocek, to do mich radsi pridam kukurici :-)
ewa1
zaujímavý recept, určite vyskúšam, len sa chcem opýtať, či by sa to dalo aj z mrazených húb urobiť, mám ich veľa a neviem čo s nimi
afataga
@Ewa1 (19.3.2016 21:16)

tak to naozaj neviem, ja huby nemrazim, takze s tym nemam skusenosti, ale podla mna by to nemal byt problem,
haji
@Ewa1 (19.3.2016 21:16)
Podle mě v pohodě to ze zmrazených půjde, jen bych udělala takové množství, které se hned zkonzumuje. Prostě - sníst jako jednorázovku. Jistota je jistota.
zvolencan
OVSENE VLOCKY MI NECHUTIA, NAHRAD ICH NABUDUCE BRINDZOU!!!!!!!!!!!!!!!!
zvolencan
OVSENE VLOCKY MI NECHUTIA, NAHRAD ICH NABUDUCE BRINDZOU!!!!!!!!!!!!!!!!
danda3
Ahoj @afataga , dnes prišlo aj na tieto fašírky pre môjho vegoša a veľmi chutili nielen jemu. Mala som hlivu, s ktorou som mala iné plány, takže dala som namiesto šampiňónov, lievik som tiež mala, rožky + jedna žemľa, len som huby nemlela, ale potom udusené rozmixovala tyčovým mixérom. Výborné a keďže sa robia v rúre a nemusela som stáť pri platni, o to viac chválim, zaraďujem do jedálnička. Podávané boli s majonézovým zemiakovým šalátom, keďže sú tie sviatky.☺ Tiež mi vyšlo 13 ks.


afataga
@Danda3 (27.3.2016 21:29)

som velmi rada, ze si ulahodila vegosovi, obcas to moze zjest aj "normalny" clovek :-), jasne ze huby sa daju aj mixnut, v tej rure je to super, lebo mas vsetky naraz, ja tak robim vsetky druhy karbosov, niekedy aj placky, dakujem za odozvu a foto
veronika14
Fantazia. ...uzasny napad....vtychto chladnicky doch. ...super pre moje ho Manzela. ..
afataga
@Veronika14 (7.2.2017 21:56)

fiha, Manzel s velkym M, to sa tak casto nevidi :-), tak nech mu chuti a snad aj tebe




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia