Dostala som chuť na niečo zdravé, no zároveň chutné a dobré. A tiež bezmäsité keďže poslednú dobu moc nemám v obľube mäso. Preto som Zobraziť celý popisDostala som chuť na niečo zdravé, no zároveň chutné a dobré. A tiež bezmäsité keďže poslednú dobu moc nemám v obľube mäso. Preto som sa rozhodla pre Vás napísať tento ľahký a chutný recept. Prajem Dobrú chuť! :)
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé scedíme a prelejeme šampióny a olivy umyjeme z ich šťavy. Tie potom namočíme do vody a necháme chvílku odstáť. Pripravíme si nakrájanú švrťku cibuľky na malé kúsky, paradajku na kocky, zelené olivy na 2 polky, ošúpeme 3 strúčiky cesnaku.
- 2
Dáme variť Penne cestoviny (návod na obale). Zatiaľ čo vrie voda na cestoviny dáme vedľa na panvicu olivový olej. Pridáme nakrajanú cibuľku a necháme pražiť kým nebude mať sklovitú farbu. Občas premiešame. keď cibulka dostala požadovanú "sklovitú" farbu vsypeme do panvice šampióny a necháme nejaký čas podusiť na cibuľke. Postupne premiešávame a medzitým pridáme olivy, po chvíľke paradajky, čierne korenie, bylinkovú soľ a nakoniec rozmačkáme 3 strúčiky cesnaku, vegetu. Všetko tieto suroviny dusíme spolu cca 20 až 25 minút. medzitým dobre premiešavame.
- 3
Keď sú penne dovarené presipeme ich ľubovolnou naberačkou (ja som zvolila tú na špagety) do panvice s ostatnými surovinami. Všetko spolu dobre premiešame. Potom si môžme ešte k jedlu pripraviť dobrý zeleninový šalát na oživenie chuti a na pitie spraviť zelený čaj granulový. Cestoviny ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažitkou a môžme podávať. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu