Šampiňónová pochúťka

mahtiel - fotkamahtiel, 2. apríla 2013

Dostala som chuť na niečo zdravé, no zároveň chutné a dobré. A tiež bezmäsité keďže poslednú dobu moc nemám v obľube mäso. Preto som Zobraziť celý popisDostala som chuť na niečo zdravé, no zároveň chutné a dobré. A tiež bezmäsité keďže poslednú dobu moc nemám v obľube mäso. Preto som sa rozhodla pre Vás napísať tento ľahký a chutný recept. Prajem Dobrú chuť! :)

3
porcie
20/25 min minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 bal. alebo iné cestoviny
1
štvrťka
3 strúčiky
 alebo tymian a bazalka




Postup

  1. 1

    Ako prvé scedíme a prelejeme šampióny a olivy umyjeme z ich šťavy. Tie potom namočíme do vody a necháme chvílku odstáť. Pripravíme si nakrájanú švrťku cibuľky na malé kúsky, paradajku na kocky, zelené olivy na 2 polky, ošúpeme 3 strúčiky cesnaku.

  2. 2

    Dáme variť Penne cestoviny (návod na obale). Zatiaľ čo vrie voda na cestoviny dáme vedľa na panvicu olivový olej. Pridáme nakrajanú cibuľku a necháme pražiť kým nebude mať sklovitú farbu. Občas premiešame. keď cibulka dostala požadovanú "sklovitú" farbu vsypeme do panvice šampióny a necháme nejaký čas podusiť na cibuľke. Postupne premiešávame a medzitým pridáme olivy, po chvíľke paradajky, čierne korenie, bylinkovú soľ a nakoniec rozmačkáme 3 strúčiky cesnaku, vegetu. Všetko tieto suroviny dusíme spolu cca 20 až 25 minút. medzitým dobre premiešavame.

  3. 3

    Keď sú penne dovarené presipeme ich ľubovolnou naberačkou (ja som zvolila tú na špagety) do panvice s ostatnými surovinami. Všetko spolu dobre premiešame. Potom si môžme ešte k jedlu pripraviť dobrý zeleninový šalát na oživenie chuti a na pitie spraviť zelený čaj granulový. Cestoviny ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažitkou a môžme podávať. :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia