Šampiňónová pochúťka

Autor receptu: mahtiel

Dostala som chuť na niečo zdravé, no zároveň chutné a dobré. A tiež bezmäsité keďže poslednú dobu moc nemám v obľube mäso. Preto som sa rozhodla pre Vás napísať tento ľahký a chutný recept. Prajem Dobrú chuť! :)

3
porcie
20/25 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé scedíme a prelejeme šampióny a olivy umyjeme z ich šťavy. Tie potom namočíme do vody a necháme chvílku odstáť. Pripravíme si nakrájanú švrťku cibuľky na malé kúsky, paradajku na kocky, zelené olivy na 2 polky, ošúpeme 3 strúčiky cesnaku.
  2. Dáme variť Penne cestoviny (návod na obale). Zatiaľ čo vrie voda na cestoviny dáme vedľa na panvicu olivový olej. Pridáme nakrajanú cibuľku a necháme pražiť kým nebude mať sklovitú farbu. Občas premiešame. keď cibulka dostala požadovanú "sklovitú" farbu vsypeme do panvice šampióny a necháme nejaký čas podusiť na cibuľke. Postupne premiešávame a medzitým pridáme olivy, po chvíľke paradajky, čierne korenie, bylinkovú soľ a nakoniec rozmačkáme 3 strúčiky cesnaku, vegetu. Všetko tieto suroviny dusíme spolu cca 20 až 25 minút. medzitým dobre premiešavame.
  3. Keď sú penne dovarené presipeme ich ľubovolnou naberačkou (ja som zvolila tú na špagety) do panvice s ostatnými surovinami. Všetko spolu dobre premiešame. Potom si môžme ešte k jedlu pripraviť dobrý zeleninový šalát na oživenie chuti a na pitie spraviť zelený čaj granulový. Cestoviny ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou a pažitkou a môžme podávať. :)