Salzburger nockerl (salzburské halušky)
K+K Restaurant, Salzburg
mesačník Varecha, 25. novembra 2022
mesačník Varecha, 25. novembra 2022
Foto: Shutterstock
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho Salzburgu.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do polotuha. Pridáme polovicu kryštálového a vanilkového cukru, ďalej šľaháme. Potom pridáme zvyšok cukru a šľaháme, až kým je sneh úplne tuhý. Do snehu opatrne vmiešame žĺtky a múku.
- 2
Ohňovzdornú formu trochu zohrejeme, na dno rozotrieme tri lyžice brusnicového džemu a 2–3 lyžice roztopeného masla.
- 3
Do misy vytvarujeme z vaječnej hmoty tri kopce a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 190 °C v režime s ventilátorom. Hotové poprášime práškovým cukrom. Podávame teplé.
Tiež nákyp:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kratučké video je napr. tu: