Snehový nákyp
Snehový nákyp

Salzburger nockerl (salzburské halušky)

K+K Restaurant, Salzburg
mesačník Varecha, 25. novembra 2022
Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Foto: Shutterstock

Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho Salzburgu.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

5 ks studený
3 ks
60 g
30 g
30 g
3 PL
2-3 PL
Na posypanie:

Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do polotuha. Pridáme polovicu kryštálového a vanilkového cukru, ďalej šľaháme. Potom pridáme zvyšok cukru a šľaháme, až kým je sneh úplne tuhý. Do snehu opatrne vmiešame žĺtky a múku.

  2. 2

    Ohňovzdornú formu trochu zohrejeme, na dno rozotrieme tri lyžice brusnicového džemu a 2–3 lyžice roztopeného masla.

  3. 3

    Do misy vytvarujeme z vaječnej hmoty tri kopce a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 190 °C v režime s ventilátorom. Hotové poprášime práškovým cukrom. Podávame teplé.

Diskusia k receptu

evanaaa
No, nevyzerá to zle, taký dobrý akoby piškótový nákyp s dobrým džemom.....ale tu by sa zišlo aj video, škoda, všade inde je, aby bolo vidno ten postup.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha