Snehový nákyp
Salzburger nockerl (salzburské halušky)
Autor receptu: redakcia
Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho Salzburgu.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 190 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do polotuha. Pridáme polovicu kryštálového a vanilkového cukru, ďalej šľaháme. Potom pridáme zvyšok cukru a šľaháme, až kým je sneh úplne tuhý. Do snehu opatrne vmiešame žĺtky a múku.
- Ohňovzdornú formu trochu zohrejeme, na dno rozotrieme tri lyžice brusnicového džemu a 2–3 lyžice roztopeného masla.
- Do misy vytvarujeme z vaječnej hmoty tri kopce a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 190 °C v režime s ventilátorom. Hotové poprášime práškovým cukrom. Podávame teplé.