Snehový nákyp

Salzburger nockerl (salzburské halušky)

Autor receptu: redakcia

Snehový nákyp, ktorý sa s obľubou podáva ako dezert na oslavách alebo párty v oblasti rakúskeho Salzburgu.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme do polotuha. Pridáme polovicu kryštálového a vanilkového cukru, ďalej šľaháme. Potom pridáme zvyšok cukru a šľaháme, až kým je sneh úplne tuhý. Do snehu opatrne vmiešame žĺtky a múku.
  2. Ohňovzdornú formu trochu zohrejeme, na dno rozotrieme tri lyžice brusnicového džemu a 2–3 lyžice roztopeného masla.
  3. Do misy vytvarujeme z vaječnej hmoty tri kopce a pečieme 10 minút v rúre vyhriatej na 190 °C v režime s ventilátorom. Hotové poprášime práškovým cukrom. Podávame teplé.