Foto: kecemis
Po precitani clanku "Chutne zdravie z nasich poli" vam ponukam recept, ktory som videl v casopise z roku 2010. Od toho okamziku sa u Zobraziť celý popisPo precitani clanku "Chutne zdravie z nasich poli" vam ponukam recept, ktory som videl v casopise z roku 2010. Od toho okamziku sa u nas casto pripravuje.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček hneda |
|
3 hrnčeky |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 hrnceky cerstve mlade |
|
200 gr (feta) |
|
Dressing: | |
1/2 hrnček |
|
1/2 hrncek |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Vo vriacej osolenej vode uvarit jacmenne krupy ( tu sa predavaju ako pearl barley, pre pripad ak som pouzil spatny preklad). To zaberie priblizne 20 min. Potom krupy oplachnut v studenej vode a nechat odkvapkat aspon desat minut.
-
2
Do druheho hrnca s osolenou vodou dat hnedu basmati ryzu a varit asi hodinu. V pripade bielej basmati ryze sa cas varenia skrati asi na polovicu. V pripade ak je ryza hotova, a to aj v pripade ze na dne ostane este trochu vody, vypnut platnicku a nehat este postat asi 15 min. Po vychladnuti premiesat s krupamy.
-
3
Pocas varenia ryze si pripravime zeleninu. Cherry paradajky rozkrojit na polovicky, uhorku a papriku priblizne na centimetrove kusky. Cibulu pokrajat na tensie pasiky.
-
4
K zelenine pridat psenicnne krupy a ryzu a dobre vsetko premiesat.
-
5
Pripravim si dressing. Olivovy olej, citronovu stavu, oregano, sol a korenie dobre premiesame...
-
6
...pridame k salatu a znova dobre premiesat. Takto pripraveny salat dame do chladnicky na 30 minut. Tesne pred podavanim primiesat spenatove listky a posypat feta syrom.
Diskusia k receptu