Šalát z čínskej kapusty s hríbami

Autor receptu: evas13

Je to šalát, ktorý pripravoval šefkuchár a porotca z Príma varešky.

5-6
porcií
30-40 minút
príprava

Postup

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, schladíme a očistíme. Čínsku kapustu nakrájame na menšie prúžky, papriku na kocky,pór na prúžky, dáme do väčšej misy a jemne posolíme. Premiešame.
  2. Do druhej misky si dáme na kocôčky nakrájené kyslé uhorky, vajcia, k tomu pridáme horčicu, huby/používam Mikado/ a čierne korenie. Všetko spolu zamiešame. Kto má rád sladšie šaláty môže si pridať cukor. Po zamiešaní necháme 10-15 min postáť a potom túto marinádu pridáme do čínskej kapusty. Znovu premiešame, dáme do chladu na 30-40min. odpočinúť, aby sa chute spojili.
  3. Podáva sa ako príloha k mäsku, ale aj ako samostatné jedlo s pečivom. Výborne sa hodí pri oslavách. Dobrú chuť.