Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom

Richard Danis
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Foto: Pravda, Ivan Majerský

Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha.sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 ks
1 ks
1 dl
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si červenú repu domäkka. Fenikel rozkrojíme na polovicu. Polovicu nastrúhame na plátky a odložíme nabok, druhú nakrájame na mesiačiky, osolíme a ogrilujeme na panvici.

  2. 2

    Na tanier uložíme nakrájanú repu, grilovaný fenikel, čerstvý fenikel, zmes byliniek Sakura a polejeme dresingom. Ten si pripravíme zmiešaním olivového oleja, zeleného čaju a medu.

  3. 3

    Červený pomaranč si pripravíme dopredu. Odšťavíme ho, nalejeme do formičky a dáme zmraziť. Až tesne pred podávaním ho nakrájame na mesiačiky.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre