Šalát so šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Tento šálát považujem za letné jedlo vzhľadom na použité paradajky, ktoré sú najlepšie z vlastnej záhrady. Tentoraz som ich nahradila cherry rajčinkami, lebo už som naňho mala veľkú chuť.

4 - 5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vymiešame si nálev z soli korenia, olivového oleja, citrónovej šťavy a cukru.
  2. Uvaríme si šošovicu. (Ja som šošovicu uvarila, nepoužila som konzervu). Pridáme nálev a opatrne premiešame. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu,
  3. rajčiny
  4. a vajíčka. Pár kúskov si necháme na ozdobu. Šalát zľahka premiešame a môžeme servírovať. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.