Šalát so šošovicou (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Tento šálát považujem za letné jedlo vzhľadom na použité paradajky, ktoré sú najlepšie z vlastnej záhrady. Tentoraz som ich nahradila cherry rajčinkami, lebo už som naňho mala veľkú chuť.
4 - 5 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vymiešame si nálev z soli korenia, olivového oleja, citrónovej šťavy a cukru.
- Uvaríme si šošovicu. (Ja som šošovicu uvarila, nepoužila som konzervu). Pridáme nálev a opatrne premiešame. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu,
- rajčiny
- a vajíčka. Pár kúskov si necháme na ozdobu. Šalát zľahka premiešame a môžeme servírovať. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.