Šalát s vajíčkami a olivami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, na plátky nakrájané vajíčka, pol hrnčeka čiernych olív a niekoľko lístkov bazalky. Šalát pokvapkáme olivovým olejom, posypeme morskou soľou a drveným korením.
  2. Uhorkový dressing: Jednu šalátovú uhorku ošúpeme, pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Dve malé cibule (šalotky) a dva strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Dve papričky čili umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, zbavíme jadierok a bielych žiliek a tiež najemno nasekáme.
  3. Viazaničku petržlenovej vňate umyjeme, osušíme, oberieme z nej lístky nasekáme. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme cibuľu, cesnak a čili, pridáme uhorku spolu so 100 ml jablkovej šťavy a šťavou z citróna. Do zmesi ďalej vmiešame dve lyžice jablčného octu, dve lyžice medu v troche vody rozmiešanú jednu lyžičku škrobovej múčky.
  4. Zmes necháme prevrieť, doplníme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a tabascom podľa chuti.
  5. Na oleji opražíme rybacie guľôčky a podávame so šalátom.