Šalát s vajíčkami a olivami
Autor receptu: redakcia
Postup- Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú
cibuľu, na plátky nakrájané vajíčka, pol hrnčeka čiernych olív a niekoľko lístkov bazalky. Šalát pokvapkáme
olivovým olejom, posypeme morskou soľou a drveným korením.
- Uhorkový dressing: Jednu šalátovú uhorku ošúpeme, pozdĺžne prerežeme, zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kocky. Dve malé cibule (šalotky) a dva strúčiky cesnaku ošúpeme a najemno nasekáme. Dve papričky čili umyjeme, pozdĺžne prekrojíme, zbavíme jadierok a bielych žiliek a tiež najemno nasekáme.
- Viazaničku petržlenovej vňate umyjeme, osušíme, oberieme z nej lístky nasekáme. Na dvoch lyžiciach oleja opečieme cibuľu, cesnak a čili, pridáme uhorku spolu so 100 ml jablkovej šťavy a šťavou z citróna. Do zmesi ďalej vmiešame dve lyžice jablčného octu, dve lyžice medu v troche vody rozmiešanú jednu lyžičku škrobovej múčky.
- Zmes necháme prevrieť, doplníme nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou a tabascom podľa chuti.
- Na oleji opražíme rybacie guľôčky a podávame so šalátom.
|