Zeleninový šalát
Šalát s pečenými reďkovkami a medom
Autor receptu: podravka
Dve lyžice medu s trochou korenia urobia z reďkoviek perfektné jedlo nie len na špeciálne príležitosti, ale aj na všedné dni.
2 porcie |
30 minút príprava |
15-20 minút na 220 °C |
Postup
- Reďkovky umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
- V malej miske zmiešame roztopené maslo, med, balsamico, vegetu a čierne korenie. Pridáme nakrájané reďkovky a dobre premiešame, aby sa chuť marinády prepojila s reďkovkami.
- Reďkovky dáme do pekáča na pečenie a za občasného miešania pečieme v predhriatej rúre na 220 °C približne 15 - 20 minút, dokým nebudú chrumkavé a mäkké.
- Podávanie: Hotové reďkovky podávame na lôžku rukoly a valeriánky poľnej.
- Rada: Takto upečené reďkovky môžete podávať aj ako prílohu k mäsu.