Šalát s hroznom, jogurtom a mäsom

Autor receptu: martinis

Ďalšia dnešná kombinácia kuracieho mäsa a ovocia, tentokrát hrozna. Trocha šalátu, štvrťka citrónu, jogurt na osvieženie a jednoduchá zálievka sú istotou nezvyčajného, mimoriadne osviežujúceho zážitku :)

1
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Najprv pripravme mäso, aby stihlo vychladnúť : opäť kúsok kuraciny - opláchneme, osolíme, okoreníme a pridáme výraznejšie korenie, napríklad kurkumu. Upečieme, udusíme, ugrilujeme - absolútne na tom nezáleží, potrebujeme dostať mäso, ktoré bude mäkké a šťavnaté a bude sa dať ľahko krájať.
  2. Do misy dáme za hrsť miešaného šalátu a polovice umytých a poprekrajovaných bobuliek hrozna. Pre väčšiu pestrosť padne vhod kombinácia tmavého aj svetlého :)
  3. Na zálievku zmiešame dve lyžice olivového oleja, malú lyžičku balzamového octu, štipku soli a čierneho korenia. Vymiešame a nalejeme na šalát, pretrasieme.
  4. Na šalát uložíme na plátky pokrájané mäso, prelejeme trochou jogurtu a odporúčam podávať so štvrťkou citrónu, aby si každý mohol šalát dochutiť podľa vlastného gusta. Môžeme posypať aj čiernym korením, doložiť petržlenom a podávať dobre vychladené ;-)
  5. Nikdy by som nepovedal, že takáto kombinácia môže byť taká osviežujúca, až pokým som to sám nevyskúšal. Šťavnaté hrozno a mäso, výrazná kurkuma a balzamiko, osviežujúci citrón a jogurt - exotické kuchyne skrátka vedia, ako na vec. Na blízke horúce dni šalát ako stvorený ! :)