Foto: bembo
Pôvodne som chcel urobiť "Opravdový ševcovský mls". Je to šalát, ktorý robím dosť často, len mi chýbal doň strúhaný syr, tak som sa rozhodol, Zobraziť celý popisPôvodne som chcel urobiť "Opravdový ševcovský mls". Je to šalát, ktorý robím dosť často, len mi chýbal doň strúhaný syr, tak som sa rozhodol, že si spravím niečo medzi ním a parižákom. Bol som prekvapený, keď som ho urobil, že je lepší ako ten pôvodný, tak som sa rozhodol, že ho dám do receptov Varechy.
porcie
príprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks stredne veľká |
|
2-3 ks sladkokyslé |
|
2 ks uvarené na tvrdo |
|
1 PL |
|
200 g |
|
1 ks čerstvá |
|
1 ks malá konzerva |
|
2 podľa chuti ČL |
|
2 podľa chuti ČL |
|
200 podľa chuti g údená |
|
Postup
-
1
Do misky som nakrájal nadrobno cibuľu, uhorky, na slížiky mor.parízer, varené vajíčka a na drobno čerstvú kápiu.
- 2
Pridal som kremžskú horčicu,chilli v oleji za 2 malé lyžičky (kto má rád štipľavé môže dať aj viac, ale mne stačili aj 2) a malú konzervu Bonduel kukurice.
- 3
Nakoniec som dal Tatársku omáčku, práškový cukor (kto má rád kyslejšie môže vynechať) a zistil som, že mi ostalo asi 200 g údenej krkovičky pokrájal som ju a pridal do misky a všetko spolu zamiešal. Po prvej koštovke som zistil, že ho netreba nechať dlho odstáť. Dá sa jesť aj krátko po vymiešaní, ale lepšie je ho nechať aspoň pol dňa odstáť.Tak prajem dobrú chuť! Ak si ho niekto urobí a dochutí podľa seba, fantázie sa medze nekladú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prosím tě.... parízer morčací, copak to je?? :-D Jinak, tyhle salátky dělávám hodně jako přílohu. Díky, i tenhle vyzkouším :-)
Morčací parízer je Krůtí parízer,ale môže byť použitá hocijaká mäkká saláma,hoci aj šunková.Čo sa týka tatarky môže byť použitá aj majonéza.Niekto si to mieša aj z jogurtom alebo zakysanou smetanou.Ja som mal načatú tatarku,tak som použil tú.Je to vec chuti.to záleží kto má ako radšej