Šalát podobný parížskemu

Autor receptu: bembo

Pôvodne som chcel urobiť "Opravdový ševcovský mls". Je to šalát, ktorý robím dosť často, len mi chýbal doň strúhaný syr, tak som sa rozhodol, že si spravím niečo medzi ním a parižákom. Bol som prekvapený, keď som ho urobil, že je lepší ako ten pôvodný, tak som sa rozhodol, že ho dám do receptov Varechy.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky som nakrájal nadrobno cibuľu, uhorky, na slížiky mor.parízer, varené vajíčka a na drobno čerstvú kápiu.
  2. Pridal som kremžskú horčicu,chilli v oleji za 2 malé lyžičky (kto má rád štipľavé môže dať aj viac, ale mne stačili aj 2) a malú konzervu Bonduel kukurice.
  3. Nakoniec som dal Tatársku omáčku, práškový cukor (kto má rád kyslejšie môže vynechať) a zistil som, že mi ostalo asi 200 g údenej krkovičky pokrájal som ju a pridal do misky a všetko spolu zamiešal. Po prvej koštovke som zistil, že ho netreba nechať dlho odstáť. Dá sa jesť aj krátko po vymiešaní, ale lepšie je ho nechať aspoň pol dňa odstáť.Tak prajem dobrú chuť! Ak si ho niekto urobí a dochutí podľa seba, fantázie sa medze nekladú.