Insalata Caprese
Ami El Gani
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave, 11. marca 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, plátok paradajky, atď.
- 2
Nakoniec všetko pokvapkáme olivovým olejom, balzamikom, posolíme a okoreníme podľa chuti. Dozdobíme bazalkou.
- 3
Náš tip: Pravá mozzarella pripravovaná z byvolieho mlieka sa považuje za lahôdku. Tento tradičný diétny syr sa pripravuje prevažne na juhu Talianska, v oblasti Neapola. Čerstvá buffallo mozzarela sa musí zjesť do dvoch dní. Aby mala mozzarella správnu chuť, vytiahneme ju z chladničky aspoň pol hodiny až hodinu predtým, ako ju chceme jesť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tu, ak sa chceme stravovat ako tak "europsky" tak bez deli si zivot predstavit nevieme. A hoci to ide viacej do vrecka, taketo lahodky su nezabudnutelne, ked sa co najviac pridrza k originalite receptu.
Robite dobru pracu redakcia, snazite sa spristupnit veci, ktore su menej zname, ale ak je prilezitost, stoja za to ich vyskusat.
V nasej provincii (Alberta okrem vychyreneho hovadzieho masa) nastastie chovaju aj buffalo (bison) dost a nie je problem dostat z nich aj kvaliatne maso ci uz na steak, alebo inu kvalitu.
V restikach su tu tiez mozne dostat jedla z tohto masa. Je vyborne, zdrave a ked sa jednoducho pripravi velmi chutne bez extra "pachute".
Neviem ci ho tak volaju pretoze je nakrajany na male kolieska ,alebo je velmi cerstvy?! Chuti vyborne!