Salámový šalát
Salámový šalát s kapiou a majonézou
Autor receptu: ellie17
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé.
Postup
- Salámu nakrájame na tenké prúžky s dĺžkou asi 4–5 cm. Uhorky a kapiu necháme dobre odkvapkať a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno alebo na veľmi tenké polkolieska. Čili papričku zbavíme semienok a nasekáme najemno.
- V miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, kečup, horčicu, worcesterskú omáčku, ocot, cukor, soľ a čierne korenie. Miešame, kým sa všetko nespojí do hladkej omáčky. Ochutnáme – ak je treba, pridáme štipku cukru alebo pár kvapiek octu podľa chuti.
- Do väčšej misky dáme salámu, uhorky, kapiu, cibuľu a čili. Pridáme pripravený dresing a dôkladne premiešame, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
- Misku prikryjeme fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odležať – chute sa prepoja a šalát získa vyváženú chuť.
- Podávame studený, najlepšie s čerstvým pečivom, bagetou alebo chlebom.