Šafranové ravioli s krevetami a so špargľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: šafran v mažiari rozdrvíme na prach a pridáme do žĺtkov a múky. Vypracujeme tuhé cesto a necháme odležať. Vykrojíme z neho kolieska, plníme ich plnkou, cesto preložíme ako na pirohy a konce zahneme k sebe. Varíme v osolenej vode asi 8 minút.
  2. Plnka: krevety opečieme na oleji, pridáme cesnak, čili a ešte krátko opečieme. Potom ich nasekáme najemno, pridáme jarnú cibuľku tiež najemno nasekanú a necháme vychladiť. Potom pridáme mascarpone, žĺtky, soľ, korenie a opražené a nasekané kešu oriešky.
  3. Omáčka: vo víne zavaríme najemno nasekaný zázvor a cesnak. Zvaríme na polovicu, stiahneme z ohňa a pomaly vmiešame tuhé maslo. Dochutíme soľou, korením a pridáme najemno nasekanú šalotku. Špargľu ošúpeme, sparíme v osolenej vode a dáme do ľadu. Hlavičky odkrojíme na ozdobu a zvyšok pridáme do omáčky.