Ryžový nákyp
Autor receptu: morenajea
Fantastický a rokmi overený recept
30 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa "vyparí" ostane kaša. Ryža musí byť tesne pred dovarením / radšej trošku tvrdkavá než aby sa nerozvarila. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
- Zapneme si rúru.
- Do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne (alebo iný kompót).
Už teraz chutí fantasticky, ako mliečna ryža, a dá sa to zjesť aj neupečené :)
- Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou.
- Servírujeme poliate šťavou z broskýň.
- p.s. kto chce môže si spraviť aj snehovú čapicu. Nákyp je fantastický nič z neho nezostane.