Ryžový nákyp

Autor receptu: morenajea

Fantastický a rokmi overený recept

30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ryžu umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Počas varenia pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa "vyparí" ostane kaša. Ryža musí byť tesne pred dovarením / radšej trošku tvrdkavá než aby sa nerozvarila. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
  2. Zapneme si rúru.
  3. Do ešte teplej kaše vmiešame maslo, žĺtky a všetok cukor. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané zavárané broskyne (alebo iný kompót). Už teraz chutí fantasticky, ako mliečna ryža, a dá sa to zjesť aj neupečené :)
  4. Celú zmes vylejeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou.
  5. Servírujeme poliate šťavou z broskýň.
  6. p.s. kto chce môže si spraviť aj snehovú čapicu. Nákyp je fantastický nič z neho nezostane.