Ryžový nákyp
Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.
8 porcií |
25 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Ryžu umyjeme a dáme ju variť do vody. Keď je už polomäkká, zalejeme ju mliečkom Maresi, ak treba, pridáme ešte mlieko. Ryžu dovaríme na kašu, osladíme ju 1 vanilkovým cukrom. Potom vyšľaháme vajíčka s roztopeným maslom a druhým vanilkovým cukrom a zmiešame s ryžovou mliečnou kašou.
- Jablka očistíme, nastrúhame nahrubo, ochutíme škoricovým cukrom.
Zapekaciu misu vymažeme maslom. Rozvrstvíme polovicu ryže v mlieku, zakryjeme jablkovou plnkou a nakoniec dáme zvyšnú ryžovú kašu.
- Zarovnáme.
- Na vrch kladieme kúsky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C do chrumkava cca 30 minút.