Ryžový nákyp

Ryžový nákyp s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: vlastadorisa

Keď máme na obed kyslú polievku, žiada sa niečo sladké. Upiekla som ryžový nakyp.

8
porcií
25 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Ryžu umyjeme a dáme ju variť do vody. Keď je už polomäkká, zalejeme ju mliečkom Maresi, ak treba, pridáme ešte mlieko. Ryžu dovaríme na kašu, osladíme ju 1 vanilkovým cukrom. Potom vyšľaháme vajíčka s roztopeným maslom a druhým vanilkovým cukrom a zmiešame s ryžovou mliečnou kašou.
  2. Jablka očistíme, nastrúhame nahrubo, ochutíme škoricovým cukrom. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Rozvrstvíme polovicu ryže v mlieku, zakryjeme jablkovou plnkou a nakoniec dáme zvyšnú ryžovú kašu.
  3. Zarovnáme.
  4. Na vrch kladieme kúsky masla a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C do chrumkava cca 30 minút.