Ryžové rezance so žltou tekvicou (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Moja najoblubenejsia tekvica je butternut. Pouzivam ju vsade. Na tento recept je vhodna hocijaka zlta tekvica. Zalezi na vas, ktoru si vyberiete. Tekvicu som ocistila, pokrajala na kocky a uvarila som ju na pare. Do dalsieho hrnca som dala vodu na uvarenie rezancov. Na rozpustenom masle som poprazila roztlaceny cesnak a pokrajane salviove listky.
  2. Uvarenu tekvicu som pridala k oprazenemu cesnaku a salvii. Tekvicu som trocu roztlacila vareskou. Chcela som aby mi zostali male kusky tekvice.
  3. K tekvici som pridala smotanu, syr, 3/4 salky zo zliatej vody kde sa varili rezance, sol a cerstvo mlete korenie styroch farieb.
  4. Vsetko som spolu premiesala, chvilu povarila 3-4 minuty. K hotovej omacke som pridala natrhanu petrzlenovu vnatku a nakrajane salviove listky.
  5. Toto jedlo je chutne ako lahka vecera, ci obed. Vhodne je tiez ako priloha k pecenemu alebo vyprazanemu masu.