Ryžové guľky s lesným ovocím
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Pol litra mlieka, štipku soli, štyri lyžice cukru a citrónovú kôru privedieme do varu, prisypeme ryžu a na miernej teplote varíme asi 25 minút. Občas premiešame. Preložíme do misy a necháme vychladnúť. Potom vmiešame žĺtok.
- Lyžicu cukru rozpustíme, zalejeme 100 ml vody a 100 ml vína, pridáme mletú škoricu, citrónovú šťavu a jemne zahustíme solamylom. Do zmesi pridáme ovocie s medom.
- Piškóty najemno rozmrvíme, nasucho opražíme a zmiešame s lyžicou cukru a štipkou škorice. Vo zvyšnom mlieku ohrejeme na guľky vytvarovanú ryžu. Na tanier rozdelíme ovocie, na ktoré uložíme ohriate guľky obalené v piškótovej zmesi. Ozdobíme lístkami bazalky.
|