Ryžové guľky s lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pol litra mlieka, štipku soli, štyri lyžice cukru a citrónovú kôru privedieme do varu, prisypeme ryžu a na miernej teplote varíme asi 25 minút. Občas premiešame. Preložíme do misy a necháme vychladnúť. Potom vmiešame žĺtok.
  2. Lyžicu cukru rozpustíme, zalejeme 100 ml vody a 100 ml vína, pridáme mletú škoricu, citrónovú šťavu a jemne zahustíme solamylom. Do zmesi pridáme ovocie s medom.
  3. Piškóty najemno rozmrvíme, nasucho opražíme a zmiešame s lyžicou cukru a štipkou škorice. Vo zvyšnom mlieku ohrejeme na guľky vytvarovanú ryžu. Na tanier rozdelíme ovocie, na ktoré uložíme ohriate guľky obalené v piškótovej zmesi. Ozdobíme lístkami bazalky.