Rýchly šalát z čínskej kapusty

ailuj82 - fotkaailuj82, 31. januára 2011
Rýchly šalát z čínskej kapusty
Foto: ailuj82

Iný ani nerobím, všetkým chutí

10 minút
príprava

Suroviny

1 ks, alebo ľadový šalát
1 ks
2 PL
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapustu alebo šalát očistíme a nakrájame na rezance. Mrkvu tiež očistíme a nakrájame pomocou škrabky na tenké kolieska. Zeleninu dáme do misy

    Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 1
  2. 2

    a zalejeme - zmiešame šťavu z celého citróna s práškovým cukrom, pridáme olivový olej a soľ. Šalát poriadne premiešame.

    Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 2
  3. 3

    Papkáme len tak, alebo podávame ako prílohu k mäsu.

    Rýchly šalát z čínskej kapusty - obrázok 3

Diskusia k receptu

dajanca
vďaka za recept... vyskúšam... ešte že je tu toľko receptov na šaláty. V jedálni kam som chodila na obedy, bol stále ten istý... prvý mesiac mi chutil.... :-)
tinca
@ailuj82 Jamie keď robí šaláty tak jeho pravidlo je olej+citr.sťava pomer 3:1, ľúbim takýto šalátik
bejda7
Aj ja si každý šalat zalievam citrónom,ja to ani nesladím:))Nabudúce skúsim tvoju kombináciu.
vurkovim
Soliť tesne pred podavaním ,alebo vôbec nesoliť a sladiť nie len olivový olej
marienka44
@Ailuj82 ,ja tiez robim tymto sposobom vsetky salaty /mením zlozky/ a miesto cukru dávam javorovy sirup. Olej najnovsie pouzivam Lanovy /maďarský/, lebo obsahuje 3-omega mastne kyseliny. Je bezfarebny, bez zapachu. Solím morskou solou, ako vsetky pokrmy. Inu sol v domacnosti nemam.
marienka44
@Ailuj82 , ako sa dajú krajat skrabkou kolieska? Najnovsie krajam skrabkou, ale pozdlzne tenke pasiky ako slíže. :-)
boda
Ja robievam podobný šalát, pridávam nastrúhanú mrkvu, uhorku, pretlačený cesnak pre lepšiu chuť. korenie čierne, zaziky, sójovú omáčku a pre sýtosť dám aj varené vajíčko. Zásadne necukrovím a polievam len olivovým olejom a pokvapkám citrónom.
lukulienka
Vždy žasnem, aká je v jednoduchosti krása.... miesto cukru som dala trošinka medu, olej som použila neutrálnejší hroznový (aj ten je dobrý na pleť :-) A svoju porciu som pre istotu posypala štipkou mletého koriandru... môže byť!
emili70
Včera som ho robila, je vynikajúci, ja som ho ale zaliala asi hodinu pred podávaním, takže kapusta zmäkla, ale chuťovo bol výborný. Doporučujem kapustu zalievať nálevom minimálne 10 minút pred podávaním. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia