Rýchly makovo-jablkový koláč fotorecept
Foto: olinecka
Naozaj rýchly, na prípravu nenáročný koláč, ktorý zvládnu aj začiatočníci na poslednú chvíľu. Milovníci maku budú spokojní.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g mletý |
|
200 ml (16 %) |
|
1/2 bal. |
|
4 ks stredné |
|
Na potretie korpusu: | |
(alebo podľa chuti) |
|
Čokoládová ganache: | |
180-200 g |
|
100-150 ml |
|
1 PL čerstvé |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva a makom. Postupne po častiach pridáme do vaječnej hmoty. Jablká umyjeme, osušíme nastrúhame na strúhadle a vmiešame do cesta. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
-
3
Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
4
Potrieme višňovým džemom. Pripravíme čokoládovú ganache: Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme maslo a čokoládu polámanú na menšie kúsky. Všetko dobre premiešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
-
5
Ganache nanesieme po celom povrchu koláčika a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba.
V pohode pozývam na ochutnávku.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči pozdravujem, krásny dník.
Ďakujem za krásny komentár určite potešil.. Som rada že sa recept páči.. Pozdravujem.
Odpovedám až teraz kyslá smotana sa pridá do cesta..
Tak to má potešilo za nahliadnutie a pečenie môjho koláčika.