Makový koláč

Rýchly makovo-jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Naozaj rýchly, na prípravu nenáročný koláč, ktorý zvládnu aj začiatočníci na poslednú chvíľu. Milovníci maku budú spokojní.

30 ks
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva a makom. Postupne po častiach pridáme do vaječnej hmoty. Jablká umyjeme, osušíme nastrúhame na strúhadle a vmiešame do cesta. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
  3. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Potrieme višňovým džemom. Pripravíme čokoládovú ganache: Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme maslo a čokoládu polámanú na menšie kúsky. Všetko dobre premiešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
  5. Ganache nanesieme po celom povrchu koláčika a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba.