Makový koláč
Rýchly makovo-jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Naozaj rýchly, na
prípravu nenáročný koláč, ktorý zvládnu aj
začiatočníci na poslednú chvíľu.
Milovníci maku budú spokojní.
30 ks porcií |
15 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista. Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva a makom. Postupne po častiach pridáme do vaječnej hmoty. Jablká umyjeme, osušíme nastrúhame na strúhadle a vmiešame do cesta. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Potrieme višňovým džemom. Pripravíme čokoládovú ganache: Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme maslo a čokoládu polámanú na menšie kúsky. Všetko dobre premiešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
- Ganache nanesieme po celom povrchu koláčika a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba.