Jablkový koláč
Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláčik s čokoládovou polevou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. novembra 2020

Super jednoduchá rýchlovka, keď vás nič nenapadá. Na jablkové koláčiky sa vždy dá spoľahnúť a receptov na ne nie je nikdy dosť :-) Tento Zobraziť celý popisSuper jednoduchá rýchlovka, keď vás nič nenapadá. Na jablkové koláčiky sa vždy dá spoľahnúť a receptov na ne nie je nikdy dosť :-) Tento nám pekávala moja mama.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2020/11/rychly-jablkovy-kolacik-s-cokoladovou.html?m=1

30 minút
na 180 °C
Rýchly jablkový koláčik s čokoládovou polevou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

300 g
300 g
5 ks
600 g nastrúhané
2 dl
2 KL
2 KL
1 bal.
Navrch:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetko potrebné. Jablká najprv na hrubo nastrúhame a až potom odvážime z nich 600 g. Múku už vopred zmiešame so sódou bikarbónou a škoricou.

  2. 2

    V miske najprv do penista vyšlaháme vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom postupne a striedavo pridávame zamiešanú múku a olej. Zakaždým dobre premixujeme. Nakoniec pridáme aj jablká.

  3. 3

    Cesto vylejeme na olejom vytretý a pomúčený plech (35×25 cm) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na cca 30 minút. Treba si to sledovať a urobiť skúšku ihlou.

  4. 4

    Upečený koláč dáme vychladnúť a nakoniec ho polejeme čokopolevou :-) Kto nechce, ten polevu vynechá. Je to skvelý koláčik, ktorý je podľa mňa ešte lepší na druhý deň ;-) Prajem dobrú chuť !

  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com alebo na Youtube :-)

Diskusia k receptu

marienka44
Kedze nas je doma pomenej, mozem kolacik spravit aj do tortovej formy? Asi bude treba polovicna davka.
dvorka
Receptov na jablkové koláče nie je nikdy dosť, veru. Tento ma zaujal svojou farbou aj nadýchanosťou. Určite ho zajtra upečiem aby som zas priniesla niečo fajné ku kávičke mojim rodičom. Ale, ako som čítala tak som čítala a nemohla som prísť na to, prečo má tak krásnu farbu. Pozrela som si kúsok videa a videla som škoricu. No, pravdaže aj v surovinách je, ale moje oči ju nevideli :-) Vďaka za pridanie tohto receptu.
martamm
Ubrala by som minimalne polovicu cukru, ved jablka ho tiez obsahuju, inac moze byt
cesminaz
@farbuska @haji @blissofplants dakujem vám za nahliadnutie a milé slová :-) @marienka44 ak ho nechceš mať v tej tortovej forme strašne vysoký, tak áno, daj radšej len polovičnú dávku :-) @martamm podla mňa tolko cukru treba, ved práškový je o niečo menej sladký než kryštálový. Nám je presne dobrý, nieje vôbec presladený :-) Ale kto chce, ten si dá menej cukru. @dvorka teší ma, že ta koláčik zaujal :-) Je fakt lahučký a nadýchaný, velmi chutný. Dúfam, že sa po skúške ozveš :-) Pekný večer všetkým.
45678
@cesminaz (25.11.2020 19:08)

Ja sa ozývam, :-) lebo koláč som dnes piekla, je výborný, presne podľa receptu, avšak u nás sa po ňom zaprasilo bez čokolády, nebol čas na polievanie, prišli hladosi, iba posypaný cukrom, polovica išla na transport. Tak ako iné tvoje recepty, ani tento nesklamal, vďaka, pozdravujem :-)
cesminaz
@45678 (25.11.2020 19:18)

:-) aká milá odozva! Naozaj sa teším, že si vyskúšala a že koláčik chutil. Výborný je aj bez polevy, aj s polevou :-) My ako deti, sme ho tiež zbaštili aj bez čokolády :-)) Pozdravujem a príjemný večer prajem !
garanco
Naozaj výborná rýchlovka, zároveň klasika.
Prihoď do cesta za hrsť nahrubo posekaných orechov a za hrsť hrozienok, čas prípravy sa nepredĺži, no koláčik trochu vyšperkuješ :-)) !
mamatata2
Ďakujem veľmi pekne za tento recept, aj naša mamka nám ho pekávala, ale recept som niekde zapotrošila, super, na víkend upečiem a ukladááááám do KK. :)
62milan
Absolutne famozny a jednoduchý kolač.Dnes som ho dal ochutnať svojej tete vyhlasenej cukrárke a dostal som odpoved,že lepší jablkový kolač v živote nejedla.(Trocha som ho upravil a primiešal som podrvene pekanove,vlašské a lieskove oriešky)Ale velmi decentne.Tie pomery sú asolutne genialne a žiadna chuť nepreraža,je to aximalne vyvažené.Fakt klobuk dole!
cesminaz
@mamatata2 (25.11.2020 22:29)

:-) som rada, ak som ta týmto receptom potešila. Potom daj vedieť či si bola spokojná :-)
cesminaz
@62milan (29.11.2020 17:44)

Dakujem velmi krásne za takú milú odozvu , naozaj si ma velmi potešil :-) Som velmi rada, že koláčik chutil !
monikakg
Je výborný! Robila som ho pred týždňom svokrovi a ten si tiež pochvaľoval! Nebíčko v papuľke! 😊😊
misiak
tento robila mamka, akurát miesto škorice kakao, lebo škoricu nemusím :)