Rýchly bravčový guláš /fotorecept/

svetlana9 - fotkasvetlana9, 6. apríla 2011
Rýchly bravčový guláš /fotorecept/
Foto: svetlana9

Dobrých gulášov nikdy nie je dosť.

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dg na guláš
6 ks stredne veľké
 malý kúsok
2 ksc
1 veľká
2 ks - strúčiky
 na dno hrnca
1 KL
2 KL
 medzi prsty
1 KL
1 KL
2 litre- horúca

Postup

  1. 1

    Na dno hrnca dáme olej, pokrájanú mrkvu, kapustu, cibuľu, vegetu, soľ, rascu. Orestujeme. Dáme si zovrieť vodu.

    Rýchly bravčový guláš /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Keď je základ prehriaty - dosypeme mäso. Zakryjeme, aby to všetko pustilo šťavu. Keď sa tak stane, pridáme papriku červenú sladkú, na kocky pokrájané zemiaky, opäť premiešame.

    Rýchly bravčový guláš /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Vlejeme dva litre vody horúcej. Zakryjeme a varíme 1 hodinu.

    Rýchly bravčový guláš /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Potom vsypeme rozdrvený- pretlačený cesnak utretý so soľou. Necháme prejsť varom a polievka je hotová.

    Rýchly bravčový guláš /fotorecept/ - obrázok 4

Diskusia k receptu

lorak40
Vyzerá to dobré,len neviem či zemiaky sa po hodinovom varení sa nerozvaria
svetlana9
@lorak40 - aj ja som bola prekvapená, že sa nerozvarili, asi tá kapusta to spôsobila - neuvaríš - nepresvedčíš
vanilka111
Ja som raz varila kapustnicu a tak ako vzdy som pridala surove zemiaky a kyslu kapustu. Aj po dvoch hodinach boli zemiaky stale polosurove. Neskor som sa dozvedela,ze to sposobila kysla kapusta. Ale dovtedy sa mi to nikdy nestalo. Odvtedy vzdy varim zemiaky zvlast a pridam ich aj s vyvarom do hotovej kapustnice-pre istotu :-) . Ale hlavkova to asi nemohla sposobit..
svetlana9
kyslá kapusta spôsobuje, že zemiaky sa nerozvaria, ani neuvaria do mäkka, ale na hlávkovú sa môžeš spoľahnúť, že tá to neurobí

Zaujímavé video z archívu TV Varecha