Foto: svetlana9
Dobrých gulášov nikdy nie je dosť.
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
30 dg na guláš |
|
6 ks stredne veľké |
|
malý kúsok |
|
2 ksc |
|
1 veľká |
|
2 ks - strúčiky |
|
na dno hrnca |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
medzi prsty |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
2 litre- horúca |
|
Postup
-
1
Na dno hrnca dáme olej, pokrájanú mrkvu, kapustu, cibuľu, vegetu, soľ, rascu. Orestujeme. Dáme si zovrieť vodu.
-
2
Keď je základ prehriaty - dosypeme mäso. Zakryjeme, aby to všetko pustilo šťavu. Keď sa tak stane, pridáme papriku červenú sladkú, na kocky pokrájané zemiaky, opäť premiešame.
-
3
Vlejeme dva litre vody horúcej. Zakryjeme a varíme 1 hodinu.
-
4
Potom vsypeme rozdrvený- pretlačený cesnak utretý so soľou. Necháme prejsť varom a polievka je hotová.
Diskusia k receptu