Rýchle smotanovo-čokoládové slimáčiky fotorecept
Foto: afataga
Ozaj super rýchle, ak máte chuť na niečo sladké, ale nepresladené. Objavila som vyvaľkané lístkové cesto bez stužených tukov a kvanta éčiek.
10 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Do kyslej smotany som zamiešala vanilkový cukor, rozvinula cestá a zapla rúru na 180 °C. Smotanu som spravodlivo podelila a rozotrela na cestá, tak isto som podelila aj kúsky čokolády a posypala na smotanu.
-
2
Zavinula som, pokrájala na kúsky asi 15 mm hrubé a uložila na plechy na stojato, každý kúsok som trochu stlačila rukou.
-
3
Piekla som asi 15 min., treba sledovať farbu. Upečené som potrela maslom s umom. To je všetko. Vyšlo mi 40 ks.
Ale keďže to piekla madam nedoknuteľná, princezná, ikona, diamant Varechy @afi , tak je z toho nekonečné standing ovation skupiny, ktorú dokonale vystihuje posledné slovo z komentára od @terinka55 !!!
100 bodov !!!!!
Myslím, že máš o dianí na Vareche veľmi slabý prehľad (si tu krátko, takže je to aj pomerne logické).
Ak sú tieto komentáre od @afataga podľa teba slušné, inteligentné, nebodaj objektívne rady, tak ďakujem pekne:
varecha.pravda.sk/recepty/parky-so-spagetami-fotorecept/5...
varecha.pravda.sk/recepty/salat-z-obycajnych-parkov/47462...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracina-po-gemersky/39265-rece...
varecha.pravda.sk/recepty/cikaso/52357-recept.html...
a ďalších XY, ktoré už dohľadávať nemienim.
@terinka55 :-))) dakujem, aj tak ti to nepomohlo :-)
@haji dakujem, tak dobehni, aj ked som z nich darovala, este zostalo
@arnilka dakujem
@yogicek my sme asi podobna krvna :-)
@mitzy cesto je z kauflandu a budes sa divit, je to ich privatna znacka, co ma dost prekvapilo, nie vzdy to najlacnejsie je najvacsi humus a mas u mna Rad zlatej sovy za mudre slova :-)
@jack tomu ver :-)
Pre teba som si vyhradila samostatny komentar, kedze mi venujes tak vela zo svojho casu, bolo by odo mna nepekne, aby som ta odignorovala, naozaj ma tesi tvoj zaujem o moje recepty, vazim si to. Pobavil si ma a aby si vedel, aka som k tebe dobra, odmenim ta za tvoju snahu, aby si uz nemusel tolko hladat, aj tu je jeden: varecha.pravda.sk/recepty/jednoduche-cestoviny-fotorecept...
Prajem ti krasny zvysok nedele.
Len kratko, zlato...to, ze je niekto na Vareche zaregistrovany rok alebo dva ma rovnaku vahu ako stipka soli v mori. Citat vieme vsetci, komentare i recepty su viditelne pre vsetkych clenov i neclenov.
Super, podstatne lepšie, z kupovaného cesta ti to ide celkom dobre. Ale nezabúdaj, že tie zdraviu prospešné éčka ti tam možno len zištne neuviedli.
--------------------------------------------------------------------------
Rád by som vedel o aké lístkové cesto bez stužených tukov a bez éčiek ide, aj ja mám záujem o také. Čo som hľadal po obchodoch som také aké spomínaš ty, nikde nevidel. Vidím to na riadnu haluz....
Ja sa slušne pýtam na lístkové cesto použité v recepte a táto informácia by poslúžila aj iním užívateľom, ktorí by podľa receptu chceli piecť. To sa ani nemôžem opýtať? Ty si kto? Vlastník portálu Varecha?
1) Ja som vo svojom prvom komente nikoho nemenoval. :-)
2) Zaujímavé, ako horlivo @afatagu obhajuješ. Koľko ľudí zranila svojou aroganciou (podrezaným jazykom) ona, to ti už vôbec nevadí?
@Afataga , srdečná vďaka za sólo odpoveď. Teší ma, že som ťa pobavil, veď smiech je zdravý, a to dokonca aj vtedy, ak sa bavíš na vlastnom pokrivenom charaktere, čo bol tvoj prípad. Čo už, porekadlo „Zlá zelina nevyhynie“ pasuje na teba ako uliate. :-)
@staflik dakujem za pekny komentar, tesi ma tvoja starostlivost o moje zdravie
@mitzy jasne ze ta, ale uznaj, ze aj taky Kraken mal cosi do seba :-)
@evanaaa mas dobru pamat :-), no vidis, tak niekto caka, kym nieco napises a niekto zas kym ja dam rcp, no ale ked nemaju inu zabavku, tak co narobis? :-)
@root uz nedavno som napisala, ze kto si co o mne mysli, je jeho problem, nie moj, ale kazdopadne ti dakujem za tvoj nazor, samozrejme, ze mas na neho plne pravo a prajem ti pekny, nicim neruseny vecer, tymto je z mojej strany debata s tebou ukoncena, howhg
Polovicu použitých surovín na obal cesta neuviedli, kaufland určite nepatrí ku kvalite a výrobky vyrábané pre ich sieť už vôbec nie. Ale z druhej strany aj umrieť na niečo treba...
inak ku lístkovému cestu z Kaufu,,,Kaufland aj Lidl patria pod tú istú obchodnú značku a stavajú si na kvalite,, takže neviem @Staflik podľa čoho súdiš... prejdi sa do DE/AT a aj tamojší ľudia, ktorí fakt nemusia riešiť ceny to zahnú do Lidla alebo do Kauflandu...
Ďakujem za fotografiu použitého lístkového cesta použitého v recepte. Čítať zloženie potravín sa oplatí. :)
ja radsej Falca z Nekonecneho pribehu :-)
@stanci11 dakujem, to som nevedela, ze to vlastne jedna znacka, maju tam aj kvalitne veci, ale aj smejdy, ako vsade
@2michal tak, tak, ja skoro vsetko citam a potom zistim, ze vlastne skoro nemam co kupit :-(
keby si dala foto, tak aj uverim, ze si ich piekla :-)
Nemas za co, nech chutia.