Rýchla zeleninová polievka so zápražkou

tinka1977 - fotkatinka1977, 6. apríla 2013

Túto polievočku robím dosť často. Recept som podchytila od kamošky a veľmi nám všetkým chutí. Je rýchla a nenáročná a aj dosť sýta, keďže Zobraziť celý popisTúto polievočku robím dosť často. Recept som podchytila od kamošky a veľmi nám všetkým chutí. Je rýchla a nenáročná a aj dosť sýta, keďže do nej robím zápražku na masle. Dúfam, že sa ujme.

6
porcií
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 - 450 g (zmes)
2 ks
1 ks
7 - 8 ks
3 - 4 ks
1 kocka
1 ČL
1 1/2 l
podľa chuti
2 PL
1 PL
2 lyžice (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Ošúpeme zemiaky a cibuľu. Zemiaky nakrájame na malé, asi centimetrové, kocky.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme zeleninovú zmes podľa ľubovôle, zemiaky, celú cibuľu, bujón, vegetu (ja používam všetky prísady bez glutamanu), pridáme čierne a nové korenie a všetko privedieme k varu. Keď polievočka zovrie, zmiernime teplotu, ochutnáme, podľa potreby dosolíme a varíme, až kým zemiačiky nezmäknú.

  3. 3

    Keď sú zemiačiky uvarené rozpustíme si maslo, prisypeme doň múku a urobíme si svetlú zápražku, ktorú vlejeme do polievočky. Môžeme prisypať nasekanú petržlenovú vňať (keď nemám, nedám) asi minútku povaríme a odstavíme. Polievočka je hotová. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

janulik64
mám rada takéto rýchle polievky,ked je málo času ja zahustujem detskou krupicou moja vnučka má takuto rada...
tinka1977
Aj mojim deťom veľmi chutí. Moja dvojročná dcéra z nej spapá pravidelne takmer za dva taniere. Ani druhé väčšinou nechce, keď ju spravím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia