Túto polievočku robím dosť často. Recept som podchytila od kamošky a veľmi nám všetkým chutí. Je rýchla a nenáročná a aj dosť sýta, keďže Zobraziť celý popisTúto polievočku robím dosť často. Recept som podchytila od kamošky a veľmi nám všetkým chutí. Je rýchla a nenáročná a aj dosť sýta, keďže do nej robím zápražku na masle. Dúfam, že sa ujme.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 - 450 g (zmes) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
7 - 8 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 kocka |
|
1 ČL |
|
1 1/2 l |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 lyžice (nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Ošúpeme zemiaky a cibuľu. Zemiaky nakrájame na malé, asi centimetrové, kocky.
- 2
Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme zeleninovú zmes podľa ľubovôle, zemiaky, celú cibuľu, bujón, vegetu (ja používam všetky prísady bez glutamanu), pridáme čierne a nové korenie a všetko privedieme k varu. Keď polievočka zovrie, zmiernime teplotu, ochutnáme, podľa potreby dosolíme a varíme, až kým zemiačiky nezmäknú.
- 3
Keď sú zemiačiky uvarené rozpustíme si maslo, prisypeme doň múku a urobíme si svetlú zápražku, ktorú vlejeme do polievočky. Môžeme prisypať nasekanú petržlenovú vňať (keď nemám, nedám) asi minútku povaríme a odstavíme. Polievočka je hotová. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu