Rýchla večera z vajíčok, klobásy a zemiakov

Autor receptu: kulina

Ďaľší z receptov od Jamieho Oliviera....rýchly a jednoduchý

1
porcia
10 minút
príprava
15/15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zapnite rúru na čo najvyššu teplotu a dajte do nej panvicu aby sa velá rozohriala. Ak nemáte vhodnú panvicu, tak použijeme niečo, čo môže ísť potom do rúry. Uvaríme zemiaky v šupke a po uvarení odstránime šupku.
  2. Do rozpálenej panvici dáme olivový olej a nakrájanú klobásu a pridáme uvarené zemiaky. Dáme zapiecť do rúry na 10min alebo až kým trošku zemiaky nechytia farbu.
  3. Z panvice vyberieme zemiaky s klobásou a dáme do výpeku, ktorý nám zostal, 2ks vetvičiek rozmarínu. Keď sa trošku lístky oškvaria dáme späť klobásu so zemiakmi. Zalejeme všetko rozšľahanými vajíčkami a dáme do rúry až kým sa z vajíčok nespraví napuchnutá praženica.