Pudingový dezert
Rýchla pudingová misa s piškótami a ovocím
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup- Dve tretiny mlieka nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový aj vanilkový cukor a privedieme do bodu varu. Vo zvyšnom mlieku dohladka vymiešame kakaové pudingové prášky, zmes za stáleho miešania vylejeme do vriaceho mlieka a varíme 2 minúty.
- Veľkú sklenenú misu vypláchneme studenou vodou. Na dno nasypeme polovicu piškót, polovicu nasekanej čokolády a tretinu bobuľového ovocia. Zalejeme polovicou horúceho pudingu. Namiesto piškót môžeme použiť kúsky bublaniny alebo upečeného piškótového korpusu.
- Na puding navrstvíme zvyšné piškóty, tretinu bobuľového ovocia a zalejeme zvyšným pudingom.
- Povrch ozdobíme zvyšným ovocím a nahrubo nasekanou čokoládou.
- Môžeme podávať teplé aj studené.
|