Pudingový dezert

Rýchla pudingová misa s piškótami a ovocím

Autor receptu: redakcia

8
porcií
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dve tretiny mlieka nalejeme do hrnca, prisypeme kryštálový aj vanilkový cukor a privedieme do bodu varu. Vo zvyšnom mlieku dohladka vymiešame kakaové pudingové prášky, zmes za stáleho miešania vylejeme do vriaceho mlieka a varíme 2 minúty.
  2. Veľkú sklenenú misu vypláchneme studenou vodou. Na dno nasypeme polovicu piškót, polovicu nasekanej čokolády a tretinu bobuľového ovocia. Zalejeme polovicou horúceho pudingu. Namiesto piškót môžeme použiť kúsky bublaniny alebo upečeného piškótového korpusu.
  3. Na puding navrstvíme zvyšné piškóty, tretinu bobuľového ovocia a zalejeme zvyšným pudingom.
  4. Povrch ozdobíme zvyšným ovocím a nahrubo nasekanou čokoládou.
  5. Môžeme podávať teplé aj studené.