Pudingový dezert
Pudingový dezert

Vegánske večerné tiramisu

bakker - bez fotkybakker, 8. apríla 2022
Vegánske večerné tiramisu
Foto: bakker

Keďže si radi pochutíme na tejto dobrote aj večer, boli sme nútení nahradiť kávu a kakao alternatívami, ktoré neobsahujú povzbudzujúce látky. A pre Zobraziť celý popisKeďže si radi pochutíme na tejto dobrote aj večer, boli sme nútení nahradiť kávu a kakao alternatívami, ktoré neobsahujú povzbudzujúce látky. A pre vegánsku časť rodiny sme nahradili aj mliečne výrobky rastlinnými.

3
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

3 bal.
6 dl
100 g
400 g
2 bal.
120 g práškový
200 g
50 g
 (na puding)




Postup

  1. 1

    Ako prvý si uvaríme klasický hustý vanilkový puding určený do mlieka s tým rozdielom, že ho robíme len s vodou. Nepridávame žiaden cukor, puding slúži len ako zahusťovadlo a nosič vanilkového krému. Potom, ako sa varil cca 5 minút ho odstavíme a dáme vychladnúť.

  2. 2

    Na dno nádoby poukladáme vrstvu piškót, ktorú hojne zalejeme bezkofeínovou kávou. Vysvetlím dôvod zalievania: keďže obvykle robievame tiramisu o hmotnosti cca 5 kg naraz, nemám trpezlivosť s namáčaním piškót. Namočené piškóty posypeme trochou sušených brusníc.

  3. 3

    Zmiešame kokosový jogurt s práškovým proteínom a vychladnutým pudingom, potom dôkladne zmixujeme. Vylejeme na namočené piškóty a potom znova navrstvíme piškóty, ktoré polejeme kávou, nezabudneme brusnice. Vrstvíme podľa veľkosti nádoby. Jogurt používame Vemondo, rastlinnú smotanou Sour Creamo a práškový proteín Nutrend I'm Whey Protein Vanilla, všetko z Lidlu.

  4. 4

    Na poslednú vrstvu nasypeme karobový prášok ako náhradu kakaa. Uložíme do chladničky a konzumujeme ďalší deň.

Diskusia k receptu

bakker
@kimlo (8.4.2022 19:51)

Kombinácia kávy a vanilky, sladkosť dodáva sladidlo z proteínu.
fluffydeer
Chcela by som upozornit, ze “whey” v preklade znamena srvatka, ktora sa ziskava z mlieka. Tato ingrediencia nie je veganska. Bolo by treba pouzit rastlinny protein co neodporucam, kedze vacsina z nich chuti zle. Tak aby sa konvencni stravnici nestazovali. Neviem aku znacku piskot pouzivate, ale aj bezlepkove obsahuju vajcia. Pre menej informovanych by bolo fajn spefikovat tieto udaje presne. Kebyze mi moja neinformovana babka spravi tiramisu podla vaseho receptu, tak dostanem anafylakticky sok :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia