Rýchla paella

dorenika - fotkadorenika, 6. novembra 2013
Rýchla paella
Foto: dorenika

S babami z práce sme si robili tématické večere,každá sme z inej krajiny takže je zaujímave ísť na návštevu a jesť tradičné jedlá tej Zobraziť celý popisS babami z práce sme si robili tématické večere,každá sme z inej krajiny takže je zaujímave ísť na návštevu a jesť tradičné jedlá tej ktorej krajiny.Zo španielskeho večera som si odniesla lásku..paellu :)

4
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
250 g
2 hrnčeky
1 plechovka
1 ks
1 strúčik
1 ks
1 hrnček
3 hrnčeky




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji osmažíme na kocky nakrájane prsia,keď sú vyberieme ich a v rovnakom oleji osmažíme na koliecka nakrájané chorizo.Potom pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Po cca 5min pridáme ryžu (ja som kúpila ryžu priamo na to v sainsbury´s),vývar a rajčiny.Privedieme k varu a neprikryté varíme 20min dokým vývar nevsiakne a ryža je mäkká.

  3. 3

    Pridáme lúpané krevety,kura,hrach a koreniny a varíme 6-10min.

Diskusia k receptu

marianne
moje oblubene a pekny farebna fotka,robievam zo spodnych stehien s krevetami bez choriza
paploska
zabudla som dodať, že je to moje obľúbené letné jedlo :-)) na dovolenkách
iwuska
krasa, jedine, co jej chyba, je safran a kuracie maso aj s kostami :)
micanela
paellu som som jedla v spanielsku viackrat ale nikdy mi nechutila... tak skusim tvoj recept :)
bocabajo
Ahoj, neviem odkial je dama, ktora ti dala tento recept, vyzera velmi dobre, ale kazdopadne toto nie je paella. Existuje viac druhov, ale toto naozaj paella nie je. Moj manzel je spaniel a zili sme tri roky vo Valencii, odkial ma spanielska paella povod. Original paella je : ryza, zajacie maso, kuracie, slimaky, biele fazule, zelene fazulkove struky, rozmaryn, safran, drvene paradajky, voda / vyvar, sol a olivovy olej. Toto je original, je este jeden s ryzou, sepiou, artycokmi a rybim vyvarom; potom existuju obmeny, co by ti spaniel povedal ze je rizoto a nie paella. Ja som skusala hadat sa, lebo paella sa vola paella, kvoli nadobe, v ktorej sa pripravuje, ale je to vzdy doskusia na dlhe zimne vecery.
amelie
@bocabajo , vo Valencii používajú do paelly králičie mäso, ale inde nie. A paella sa pritom robí nielen v Španielsku, ale aj v južnom Francúzsku - v Baskicku a v Languedocu-Roussillone Baskovia a Katalánci). Keby si tým ľuďom povedala, že ich paella nie je pravá, veľmi by sa ich to dotklo: v ich paelle hrajú hlavnú úlohu ryby a morské plody. Rizoto sa robí z ryže arborio, ale paella zo španielskej dlhozrnnej ryža cebolatta a počas varenia sa paella na rozdiel od rizota vôbec nemieša a nepodlieva sa vínom. Katalánsku paellu mám veľmi rada:-), ale rada by som ochutnala aj tú z Valencie, viem o nej, len je to trochu od ruky, najďalej som bola v Madride:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia