Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ešte mi zostali čerešne, tak pečiem aj super rýchly koláčik.

20
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na koláč...
  2. ...a ešte sirup Redberry.
  3. Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej...
  4. ... vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  5. Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
  6. Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
  7. Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
  8. Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie.
  9. Toto bola moja porcia. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozbodobiť šľahačkou, alebo sirupom.
  10. Sirup Redberry(50ml) varíme spolu s trochou vody(2PL) a cukrom(2PL), vznikne výborná poleva.
  11. A teraz už naozaj dobrú chuť:)