Rýchla bublanina pre malých aj veľkých (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ešte mi zostali čerešne, tak pečiem aj super rýchly koláčik.
20 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na koláč...
- ...a ešte sirup Redberry.
- Urobíme si cesto: do veľkej misy dáme preosiatu múku, pridáme cukor(2PL odoberieme na polevu), vodu, olej...
- ... vajíčka a vanilkový cukor a prášok do pečiva.
- Všetko iba raz dôkladne premiešame elektrickým šľahačom na mierne obrátky.
- Cesto vylejeme na malý plech s papierom. Stierkou uhladíme.
- Na cesto naukladáme čerešne, ktoré sme zbavili kôstky a namočili do múky, aby pri pečení nespadli do cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút.
- Po upečení a vychladnutí môžeme krájať koláčik na porcie.
- Toto bola moja porcia. Koláč iba pocukrujeme. Pre náročnejších môžeme ozbodobiť šľahačkou, alebo sirupom.
- Sirup Redberry(50ml) varíme spolu s trochou vody(2PL) a cukrom(2PL), vznikne výborná poleva.
- A teraz už naozaj dobrú chuť:)