Schwarzwaldská bezlepková torta
Schwarzwaldská bezlepková torta

Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta

novalim - fotkanovalim, 19. januára 2019
Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta
Foto: novalim

Nemusíte sa báť piecť torty. S Novalim produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob schwarzwaldskej je skutočne jednoduchá a výsledok je hodný skúseného cukrára. Tradičná schwarzwaldská je kombináciou čokoládovej torty, lahodného čokoládového alebo šľahačkového krému a najmä – nesmú chýbať višne. Presvedčte sa sami, že to je ľahšie, než by ste čakali.

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
200 ml
200 ml
2 ks
1-2 PL
Na plnku:
250 ml
250 g
1 pohár zavárané (prípadne čerešne)
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia rozmiešame vidličkou alebo mixérom. Pridáme mlieko a olej a premiešame.

  2. 2

    Do tekutej zmesi prisypávame zmes na Perník a kakao a krátko vymiešame do hladkej hmoty.

  3. 3

    Cesto vylejeme do tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Potom tortu vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, odstránime formu a necháme ju úplne vychladnúť.

  4. 4

    Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Smotanu necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Zavárané višne necháme odkvapkať, zaváraninovú šťavu si odložíme na pokvapkanie korpusu.

  6. 6

    Keď korpus vychladne, zarovnáme ho, rozrežeme vodorovne na dve polovice a obe pokropíme višňovou šťavou z vnútornej strany.

  7. 7

    Vychladnutú zmes na plnku vyšľaháme mixérom do krémova. Polovicu plnky natrieme na spodný pokropený korpus, na plnku naukladáme višne, prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme.

  8. 8

    Povrch torty potrieme plnkou a zvyšnú plnku použijeme na dozdobenie.

  9. 9

    Napokon tortu posypeme čokoládovou posýpkou a prípadne dozdobíme višňami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
zijem uz takmer 25 rokov blizko schwarzwaldu, ale takuto tortu aku ukazujete pod nazvom schwarzwaldska torta som este nevidel a nejedol. snad by ste to mali poopravit.
@Torta (19.1.2019
V texte hovorí autorka o TORTE NA SPÔSOB SCHWARWALDSKEJ, tak sa to snáď dá tkto brať a trochu to tolerovať.
Že to nie je recept na pravú Schwarwaldskú tortu to vidíš už podĺa receptu, však?
A prepáč,že sa do toho miešam.

Pridaj komentár k receptu: