Schwarzwaldská bezlepková torta
Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta
Autor receptu: novalim
Nemusíte sa báť piecť torty. S Novalim produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob schwarzwaldskej je skutočne jednoduchá a výsledok je hodný skúseného cukrára. Tradičná schwarzwaldská je kombináciou čokoládovej torty, lahodného čokoládového alebo šľahačkového krému a najmä – nesmú chýbať višne. Presvedčte sa sami, že to je ľahšie, než by ste čakali.
12 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia rozmiešame vidličkou alebo mixérom. Pridáme mlieko a olej a premiešame.
- Do tekutej zmesi prisypávame zmes na Perník a kakao a krátko vymiešame do hladkej hmoty.
- Cesto vylejeme do tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Potom tortu vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, odstránime formu a necháme ju úplne vychladnúť.
- Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Smotanu necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
- Zavárané višne necháme odkvapkať, zaváraninovú šťavu si odložíme na pokvapkanie korpusu.
- Keď korpus vychladne, zarovnáme ho, rozrežeme vodorovne na dve polovice a obe pokropíme višňovou šťavou z vnútornej strany.
- Vychladnutú zmes na plnku vyšľaháme mixérom do krémova. Polovicu plnky natrieme na spodný pokropený korpus, na plnku naukladáme višne, prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme.
- Povrch torty potrieme plnkou a zvyšnú plnku použijeme na dozdobenie.
- Napokon tortu posypeme čokoládovou posýpkou a prípadne dozdobíme višňami.