Schwarzwaldská bezlepková torta

Rýchla bezlepková Schwarzwaldská torta

Autor receptu: novalim

Nemusíte sa báť piecť torty. S Novalim produktami to je celkom jednoduché. Napríklad táto rýchla bezlepková torta na spôsob schwarzwaldskej je skutočne jednoduchá a výsledok je hodný skúseného cukrára. Tradičná schwarzwaldská je kombináciou čokoládovej torty, lahodného čokoládového alebo šľahačkového krému a najmä – nesmú chýbať višne. Presvedčte sa sami, že to je ľahšie, než by ste čakali.

12
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia rozmiešame vidličkou alebo mixérom. Pridáme mlieko a olej a premiešame.
  2. Do tekutej zmesi prisypávame zmes na Perník a kakao a krátko vymiešame do hladkej hmoty.
  3. Cesto vylejeme do tortovej formy (my sme použili formu s priemerom 20 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie) a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 45 minút. Pomocou špajle odskúšame, či je korpus prepečený. Potom tortu vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, odstránime formu a necháme ju úplne vychladnúť.
  4. Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Smotanu necháme zovrieť a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu. Rozmiešame, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
  5. Zavárané višne necháme odkvapkať, zaváraninovú šťavu si odložíme na pokvapkanie korpusu.
  6. Keď korpus vychladne, zarovnáme ho, rozrežeme vodorovne na dve polovice a obe pokropíme višňovou šťavou z vnútornej strany.
  7. Vychladnutú zmes na plnku vyšľaháme mixérom do krémova. Polovicu plnky natrieme na spodný pokropený korpus, na plnku naukladáme višne, prikryjeme druhou polovicou korpusu a jemne pritlačíme.
  8. Povrch torty potrieme plnkou a zvyšnú plnku použijeme na dozdobenie.
  9. Napokon tortu posypeme čokoládovou posýpkou a prípadne dozdobíme višňami.