Bezlepková torta
Rýchla bezlepková letná tortička
Autor receptu: novalim
Ozvala sa vám nečakaná návšteva? Nevadí, s našim receptom rýchlo napečiete aj pre bezlepkáčov. Stačí vám na
to jedno balenie Novalim bezlepkovej zmesi na muffiny a poradíme vám, ako z neho vykúzliť rýchlu letnú tortu s
nadýchanou plnkou zo šľahačky a mascarpone. Dozdobte ju čerstvým ovocím a všetci sa budú oblizovať.
10 porcií |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Odložíme si 1 PL zmesi bokom. Zmes na muffiny zmiešame s kakaovým práškom, pridáme olej, vidličkou rozšľahané vajcia a 100 ml vody. Riadne premiešame a vyšľaháme hladké cesto. Ak sa nám zdá príliš husté, dolejeme ešte 50 ml vody. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm), ktorú sme vytreli tenkou vrstvou oleja a posypali 1 PL zmesi, ktorú sme si odložili bokom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút. Správne upečená torta je na povrchu na dotyk pružná a nelepivá. Môžeme odskúšať aj špajlou, ktorá po zapichnutí do torty musí byť suchá.
- Dopečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ju prerežeme vodorovne na polovicu a naplníme ľahkým krémom z mascarpone a šľahačky (mascarpone premiešame s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou a potom doň zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku). Dozdobíme čerstvým ovocím.