Foto: klimeczek
Tiež ste radi ak v kuchyni občas tráviť celé hodiny? Tiež máte chuť často na nuečo sladké a ste oklieštení surovinami ktoré máte po Zobraziť celý popisTiež ste radi ak v kuchyni občas tráviť celé hodiny? Tiež máte chuť často na nuečo sladké a ste oklieštení surovinami ktoré máte po ruke? Skúste túto rýchlu tortučku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
100 g mleté |
|
50 g |
|
5 ks |
|
1 ČL v prášku |
|
1 ks |
|
50 g nasekané |
|
50 g strúhaný |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Vajíčka metličkou ručne vyšľaháme so stéviou, prípadne medom, cukrom... Komu je čo po chuti. Pridáme vanilku. Striedavo a postupne pridávame zmes preosiatych "múk" s kypriacim práškom, vodu a olej. Vsypeme nasekané vlašské orechy. Rozotrieme na pečiaci papier v tortovej forme.
-
2
Vrch cesta ešte posypeme orechami a strúhaným kokosom. Dáme piecť do rúry. Ja som piekol v plynovej na stupni č. 4 asi 30 minút. Na upečený ešte teplý korpus navrstvíme popučené banány a necháme vychladnúť.
-
3
Na vychladnutú tortu dáme vrstvu vyšľahanej šľahačky a môžme pred servírovaním ozdobiť kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Diskusia k receptu