Vyprážaná ryba

Rybie filety v cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toto jedlo milujem. Bodka. Niet čo dodať.

15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si cestíčko. Vajíčka rozhabarkujeme v mlieku. Ja pridávam aj sódovú vodu, alebo minerálku - skrátka niečo s bublinkami. Ak nemám bublinkovú vodu, pridám štipku prášku do pečiva. Postupne pridávame hladkú múku, až nám vznikne riedke cestíčko ako na palacinky. Pridáme koreniny a semienka.
  2. Filety z ryby si naporcujeme a osolíme. Ponárame ich do cestíčka....
  3. ... a vysmážame na rozpálenom oleji.
  4. Podávame zo zemiakmi, tatarskou omáčkou alebo dresingom. Ja si robím len taký jednoduchý dresing z jogurtu, nakrájanej tvrdej časti rajčiny (bez dužiny) petržlenovej vňaťky, kôpru a trocha soli. A takto to vyzerá na mojom tanieri: trochu zemiakov a dresingu a vééééľa rybky :-)